Novosti

Alagić: Marketing ne smije biti trošak za ukidanje tokom pandemije, prilagodbe u poslovanju su nužne


Pandemija koronavirusa napravila je ogromne štete poslovanju kompanijama širom svijeta, te donijela okolnosti nakon kojih više ništa neće biti isto kao prije.

Poduzetnici/ce su tokom početka pandemije počeli rezati troškove kako bi spašavali svoje poslovanje, među kojima je bio i trošak za marketing. Međutim, u okolnostima koje su zadesile svijet, te u kojima su mnogi ostali bez posla ili su im se smanjila primanja, smanjila se potrošačka moć. To dovodi do stanja da se kompanije moraju jače boriti za pažnju svojih kupaca, upravo ulažući u marketing.

Ovu tvrdnju potvrdila nam je i direktorica marketing agencije EBBE COMMS iz Sarajeva, Ema Alagić:

“U vremenu krize pomogli smo kompanijama da svoje poslovanje barem u određenom omjeru prebace ili unaprijede putem digitalnih kanala. Multifunkcionalan web koji prodaje danas je postao sine qua non. Ulaganje u kvalitetnu i učinkovitu promociju zadnja je stavka koju pravi poduzetnici imaju u vidu ukinuti. Marketing je osnovni stub u poslovanju i bez marketinga nema ni napretka u prodaji od koje ovisi sve.” 

Full service marketing agencija EBBE COMMS pomaže kompanijama da unaprijede svoje promotivne aktivnosti i prodaju. Za više informacija posjetite www.ebbecomms.com.

DnevniBUZZ.ba