Novosti

Održan 13. skijaški Kup Srebrena lisica


U okviru zvaničnog kalendara takmičenja Ski saveza BiH u subotu 23.1. nedjelju 24.1. održan je 13. Skijaški kup Srebrna lisca u organizaciji ski kluba Bjelašnica.

Ski kup Srebrna lisica prerastao je okvire naše zemlje te se redovito na takmičarskim listama nalaze imena takmičara regije, obzirom na stanje pandemije ove godine tamičenje je obilježeno domaćim mladim BH tamičarima u skijaškim disciplinama slalom i veleslalom. Takmičili su se djevojčice I dječaci u dobi od 6 do 16 godina.

Organizatori su uspjeli uprkos poteškoćama usljed pandemije održati sportski događaj i pobrinuti se da sve planirane aktivnosti budu provedene u skladu sa covid protokolom koji je svim takmičarima i učesnicima najavljen.

U subotu radi jutarnjeg nevremena ski kup Srebrna lisica svečano je otvoren u poslijepodnevnim satima u disciplini slalom. Takmičenje u slalomu realizirano je pod reflektorima, što je dalo jednu posebnu draž posjetiteljima i takmičarima.

Uprkos lošem vremenu tokom vikenda koje ne pogoduje skijaškim disciplinama Ski klub Bjelašnica pobrinuo se da organizacija protekne u savršenom redu, bez povreda takmičara.

Svi su takmičeri dobili poklone od sponzora, dok su takmičarski klubovi uručili zahvalnice organizatoru na odličnoj organizaciji ski kupa u otežanim vremenskim uvjetima.