Novosti

Triglav Osiguranje na B2B susretima pouzdanih prezentirali dvije nove ponude


Protekle sedmice u Hotelu “Han” na Bjelašnici održan je prvi ovogodišnji B2B susret “Četvrtkom u podne sa bonitetno pouzdanim” koji u sklopu projekta “Pouzdanost” organizuju LRC i Poslovne novine, članice Grupacije LRC, uz pokroviteljstvo Ziraat Bank BH d.d. Sarajevo.

Jedan od sudionika ovog skupa bili su poslovni partneri iz Triglav Osiguranja, apsolutnog lidera na tržištu Adria regije sa tradicijom dugom preko 120 godina.

Direktor prodaje Triglav Osiguranja d.d. Sarajevo Emir Krivošija obraćajući se prisutnim spomenuo je kako su oni u BiH prisutni kao kompozitno društvo da pružaju sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a uža specijalnost je ponuda za korporativne klijente.

Istaknuo je dva noviteta, dva programa koje je osiguranje odskora uvelo u svoju ponudu kijentima.

Jedan od njih je osiguranje komercijalnih potraživanja, nešto što samo naše društvo nudi na tržištu u Bosni i Hercegovini. Osiguranje komercijalnih potraživanja može biti dodatni poticaj, vjetar u leđa bh. privrednicima da još snažnije budu prisutni na tržištima van BiH, jer činjenica je da inokupci sve više traže odgodu plaćanja, a ne pristaju na standardne instrumente obezbjeđenja. Druga stvar, koja će biti u fokusu, su programi dobrovoljno zdrastvenih osiguranja. U doba pandemije sve je veća potreba kod zaključivanja ove vrste osiguranja. Trenutno imamo akcijsku ponudu u dva segmenta osiguranje van bolničkog liječenja gdje smo obezbijedili medicinsku asistenciju sa našom mrežom partnerskih zdrastvenih ustanova. Drugi segment su osiguranje hirurških intervencija i teških bolest, što definitivno može biti dopuna standardne police za kolektivno osiguranje zaposlenika i dodatna zaštita prema zaposlenicima”, kazao je Krivošija.

Triglav Osiguranje Sarajevo ostvarilo je dobre poslovne rezultate uprkos izmenjenim uslovima života i rada u doba pandemije koja je značajno uticala i na tržište osiguranja.

Uz poštovanje svih važećih preporuka, zadržan je visok stepen kvaliteta usluge prema klijentima Triglav osiguranja, a sve to zahvaljujući angažmanu svih uposlenika.