Novi proizvod bh. tržištu ponudiće GS-Tvornica mašina Travnik

Novi proizvod bh. tržištu ponudiće GS-Tvornica mašina Travnik

Zapaženo izlaganje na B2B susretu “Četvrtkom u podne sa bonitetno pouzdanim” održanom protekle sedmice u hotelu Han na Bjelašnici, a u sklopu projekta “Pouzdanost” imala je Snježana Kopruner, direktorica GS – Tvornice mašina Travnik.

Kazala je kako su na ovaj skup došli da bi pronašli poslovne partnere, jer se u narednom periodu planiraju fokusirati i na tržište BiH kojem će ove godine ponuditi novi proizvod – transportno elektro-vozilo, koje je pogodno za transport u gradovima.

„Zahvalila bih se na suradnji Ziraat banci koja nam godinama pruža podršku, još od velike krize 2009. godine. Bez njihove podrške sigurno ne bismo uspjeli ući u investicione procese i doći na visoko mjesto sa razvojem industrije. Već surađujemo i sa kompanijom Aida Commerce iz Sarajeva čiji je predstavnik na ovom susretu i zadovoljni smo da u BiH postoje partneri koji nas prate u zbrinjavanju posebno opasnog otpada što je važno u zašiti čovjekove okoline,“ istakla je, između ostalog, Snježana Kopruner.

Kompanija GS – Tvornica mašina Travnik, slovi za jednu od najboljih firmi u državi. Postoji još od 1952. godine i proizvodi dijelove visoko sofisticirane opreme za proizvodnju za evropske, posebno njemačke proizvođače, na najmodernijim mašinama za obradu metala.

Od privatizacije 2004. godine, sa 52 zaposlena, 400 000 eura godišnjeg prihoda i 5% izvoza, Tvornica danas zapošljva 125 radnika, ostvaruje prihod veći od 16 miliona eura, sa udjelom izvoza od 98%.

Pomenimo da su organizatori ovih B2B susreta Poslovne novine i bonitetna agencija LRC, članice LRC Grupacije, a održavaju se u sklopu projekta „Pouzdanost“ koji u kontinuitetu šest godina zaredom okuplja uspješne poslovne ljude, a ove godine pod pokroviteljstvom Ziraat banke.

 

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.