Novosti

Podrška poticajnom okruženju za razvoj poduzetništva žena u FBiH


Obavještavamo vas da će u ponedjeljak 1. februara 2021. godine s početkom u 12:00 sati, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu (Velika sala, ul. Hamdije Čemerlića 2), biti održana konferencija za medije na kojoj će biti predstavljeni rezultati realiziranog projekta „Osnažene žene za snažne zajednice/Podrška poticajnom okruženju za razvoj poduzetništva žena u FBiH“.

Medijima će se obratiti federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić, direktorica Gender Centra FBiH Ana Vuković, načelnik Općine Vogošća Edin Smajić, predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH Aida Zubčević i predsjednica Kluba za podršku poduzetništva žena Općine Vogošća Lidija Sejdinović.

Medijima će biti predstavljeni ključni rezultati i postignuća ovog projekta koji direktno doprinose realizaciji Akcionog plana za razvoj poduzetništva žena u Federaciji BiH 2018-2020., kao i Strateškog cilja 1 Gender akcionog plana BiH 2018-2022.

Također, bit će predstavljeni i planovi o nastavku saradnje novoosnovanih klubova za podršku poduzetništva žena u partnerskim općinama, Udruženja i lokalnih zajednica.

Konferencija za medije će biti održana uz maksimalno poštivanje Naredbi i Preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva usvojenih Zaključkom V. broj: 170/2021 od 28.01.2021. godine.
.