Novosti

Ured može biti gdje god poželite (VIDEO)


Nissanov ured na točkovima trenutačno je koncept, no kada bi se takvo vozilo pojavilo na tržištu, ne sumnjamo da bi privuklo brojne digitalne nomade.

Kako je trećom i četvrtom generacijom mobilnih mreža rasla brzina mobilnog interneta, tako se popularizirao izraz “ured za van”. S koronavirusom zbog kojeg su milioni ljudi diljem svijeta napustili svoje urede i preselili ih u privatnost svog doma mnogi su se preselili u kućne urede, a ekipa iz Nissana sada ima novu zanimljivu ideju kako bi mogao izgledati ured u budućnosti koju bi mogli nazvati – ured na točkovima.

Dovoljno je samo pogledati slike i videozapis koji su objavili iz Nissana i sve će vam biti jasno. Nissan NV350 Office Pod konceptno je vozilo predstavljeno na Tokyo Auto Salonu koji se, naravno, održava virtualno. Riječ je o, dakle, konceptu koji će možda ostati samo kao zanimljiva ideja, a možda će se u Nissanu ipak odlučiti taj koncept pretvoriti u stvaran proizvod i ponuditi ga na tržištu.

https://www.youtube.com/watch?v=vngwMVP90Vk&feature=emb_title

Office Pod kombinacija je kampera i velikog kombija u čijem je stražnjem dijelu skriven mali ured koji možete povesti gdje god želite. Sedmicu dana možete raditi npr. sa slavonskih ravnica pa malo produžiti do Plitvica, zatim koju sedmicu možete uživati i raditi uz neke od plaža Jadranskog mora itd.

Naravno, ako ste u prirodi ili uz more, sigurno nećete raditi iz zatvorenog i klaustrofobičnog kombija te se njegov uredski dio može izvući van (što se može napraviti iz aplikacije jednim dodirom prsta) i omogućiti vam uživanje na otvorenom u savršenom ambijentu, prenosi Zimo.dnevnik.hr

Sam uredski dio sastoji se od najosnovnijih stvari – radne stolice i stola, a u pauzama između rada i projekata ili tijekom sastanaka putem Zooma, većina će najvjerojatnije vrijeme provesti na – krovu. Na njemu je postavljena velika ležaljka i suncobran, a dio Office Poda su i aparat za kafu i hladnjak pa nije teško zamisliti da bi pored svega toga i u idealnom prirodnom ambijentu s pogledom na neki od jadranskih otoka, vrlo lako mogli zaboraviti na posao.

Izvor: Top Gear