Tema u fokusu

Hotel Blanca Resort & Spa: Veliki interes turista u zimskoj sezoni 2020/2021.


Zbog vrhunskog kvaliteta usluge koju pruža i široke ponude brojnih atraktivnih sadržaja, luksuzni hotelski kompleks sa pet zvjezdica Blanca Resort & Spa na Vlašiću održao je kontinuitet poslovanja.

Hotel Blanca Resort & Spa koji odlično posluje već 11 godinu zaredom kao jedini hotel sa 5* na planini Vlašić, uspješno je okončao poslovnu 2020. godinu zahvaljujući, prije svega, svojim stalnim gostima.

Prema riječima direktora Amira Šibića za sve goste pripremili su i brojne pogodnosti, između ostalog i pogodnosti u vezi sa PCR testovima.

Vremenski uslovi su na našoj strani i snijega ima dovoljno pa je interes domaćih i stranih turista jako dobar, bez obzira na situaciju sa pandemijom. Naročito bih istakao veliki interes naših stalnih gostiju za boravkom na Vlašiću u ovoj zimskoj sezoni“, rekao je Šibić.

Hotel Blanca nosilac oznake Safe Tourism

Hotel Blanca Resort & Spa nosilac je oznake Safe Tourism, kao sigurna turistička jedinica na Vlašiću. Menadžment ovog odmarališta, zajedno sa svim zaposlenicima, na prvo mjesto stavlja zadovoljstvo gostiju.

Svakodnevno radimo na povećanju kvaliteta usluge koju pružamo i obrazovanju i usavršavanju našeg osoblja, a sve u cilju zadovoljstva turista koji dođu u hotel. Prilagođavamo se potrebama i zahtjevima naših klijenata i oni su sigurni da će traženu i plaćenu uslugu u našem hotelu i dobiti“, naglasio je Šibić.

Hotel je smješten u samom srcu srednje Bosne, na atraktivnoj lokaciji sportskog centra Babanovac, u podnožju nekadašnje olimpijske skakaonice. Ukupni kapacitet ovog odmarališta sastoji se od 38 soba, 16 apartmana i dva predsjednička apartmana sa 135 ležajeva.

Ostvareno prosječno 20.000 noćenja

Osim luksuznog smještaja, svojim gostima nudimo i bogatu gastronomsku ponudu i mnoštvo sadržaja unutar i izvan hotela. Naš Wellness centar predstavlja najmoderniji wellness u ovom dijelu Bosne i Hercegovine i nudi bazene, jacuzzi, saune, masaže i različite spa tretmane. Hotel je do ove godine u prosjeku ostvarivao 20.000 noćenja, a broj zaposlenih se kretao od 40 do 60 radnika, ovisno o sezoni“, kaže Šibić.

Kompleks je u potpunosti opremljen i za organiziranje modernih team building događaja u skladu sa zahtjevima klijenata, kao i svaku vrstu prezentacije poslovnih ideja ili proizvoda.

Konferencijska sala je u cijelosti opremljena svom tehničkom opremom za kvalitetnu prezentaciju i diskusiju (prijenosna platna, projektori, bežični mikrofoni…) i ima maksimalni kapacitet od 90 sjedećih mjesta u kino postavci. Postavka sale se može mijenjati u skladu sa potrebama klijenata“, objašnjava Šibić.

I sportska ponuda ovog odmarališta nikad nije bila raznovrsnija, jer posjeduju quadove i bicikle za vožnju po Vlašiću, ali i sve što je neophodno za paintball mečeve i ostale sportske aktivnosti.

Ljubitelji planinarenja i šetnje u prirodi sigurno će uživati u turama na vodopad Ugrić. Vlašić istinski blista za vrijeme zimske sezone, zato pozivamo turiste da nas posjete i uživaju u zimskim sportovima na vlašićkim stazama i svim ostalim sadržajima hotela“, rekao je Šibić.

Piše: (Irena Vasić-Dobrić)