Ikeina mikro kućica sa sjajnim idejama za odlaganje (FOTO)

Ikeina mikro kućica sa sjajnim idejama za odlaganje (FOTO)

Švedska kompanija IKEA predstavila je sjajan primjer samoodržive mikro kućice koju je opremila svojim kućnim rješenjima za izuzetnu funkcionalnost u svega 17 kvadrata.

Poznata po modernim, ekološkim i priuštivim proizvodima, švedska kompanija privukla je pažnju svojim novim projektom.

Udružena sa kompanijom Vox Creative, i američkim proizvođačem malih domova Escape Traveler, IKEA je kreirala fantastičnu kuću na točkovima koja ima minimalan utjecaj na prirodno okruženje.

Kućica je opremljena solarnim panelima, kompost toaletom i RV bojlerom za potpunu nezavisnost i funkcioniranje van mreže.

Bila je to logična suradnja”, rekao je osnivač Escape Traveler Dan Dobrowolski, koji je gradnju dovršio za manje od 60 dana. “Ikeini proizvodi se mogu pronaći u mnogim našim malim kućama širom Amerike, jer odražavaju obnovljive, održive i reciklirane materijale koje rado ugrađujemo u strukturu kuće.

Unutrašnjost kućice opremljena je održivim, višenamjenskim i energetski efikasnim proizvodima koji dokazuju da čak i veoma mali prostor može biti uređen na funkcionalan i lijep način.

Ikein dizajner Abbey Stark istakao je da multifunkcionalnost namještaja ima presudni značaj u malim prostorima.

Stoga je u srce doma postavio stol koji funkcionira kao mjesto za rad i prostor za objedovanje, s praktičnim fiokama za odlaganje, a može se i preklopiti kad se ne koristi, prenosi Manager.ba

Želio sam da stvorim prostor koji se bazira na skandinavskom dizajnu s neutralnom paletom bijele i crne boje, i puno svjetlog drveta“, nastavlja Stark.

Kuhinja je opremljena prenosnom indukcijskom pločom TILLREDA koja se lako može odložiti kad se ne koristi.

Tu je i ploča SKOGSÅ od punog drveta i furnira izrađena je od cijelog stabla – uključujući grane i grančice, što znači minimalno otpada, prenosi kucastil.rs.

Kupatilo koje se nalazi uz kuhinju opremljeno je VILTO postoljem za ručnike izrađenim od 100% obnovljivih materijala, slavinom HAMNSKÄR s malim protokom vode i visećim držačem NORDRANA.

S druge strane prostorije je tuš kabina s BROGRUND termostat mješalicom koja štedi vodu.

Izradu projekta Tiny Home IKEA je započela krajem 2019. godine, a dovršila 2020.

Prvobitni plan da kuća bude predstavljena na turneji po Americi, propao je zbog pandemije koronavirusa.

Stoga je Vox Creative predstavio projekt kroz virtualnu šetnju ovim malenim domom.

 

 

 

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.