Novosti

Etihad Airways prvi na svijetu cijepio sve članove kabinskog osoblja


Etihad Airways, nacionalni avioprijevoznik Ujedinjenih Arapskih Emirata, prva je aviokompanija na svijetu koja je sve članove kabinskog i letačkog osoblja cijepila protiv zaraze virusom covid-19, omogućujući svojim putnicima barem kakvo-takvo olakšanje prilikom putovanja zrakoplovom u ovim kriznim vremenima, javlja Croatian Aviation.

U januaru ove godine Etihad je preuzeo tzv. dijamantni status u pogledu pružanja najvišeg standarda čistoće i dezinfekcije putničke kabine u svojim zrakoplovima. Kompanija je otišla još jedan korak dalje tako da je u vrlo kratkom roku cijepila sve članove letačkog i kabinskog osoblja, omogućujući putnicima barem jedno olakšanje (u vidu kontakta putnika i članova posade) prilikom leta.

Jedina smo aviokompanija na svijetu koja je uvela obavezno testiranje za sve putnike i kabinskog osoblje prije svakog leta

Tony Douglas, direktor grupacije Etihad Aviation, izjavio je sljedeće: “Proaktivnim radom omogućili smo cjepivo za sve naše djelatnike, ne samo kako bismo izbjegli zarazu ovim virusom nego kako bismo i putnicima koji u ovo krizno vrijeme putuju našim zrakoplovima olakšali samo putovanje i kontakt s posadom. Jedina smo aviokompanija na svijetu koja je uvela obavezno testiranje za sve putnike i kabinskog osoblje prije svakog leta, a sada smo i prva aviokompanija koja je cijepila sve članove kabinskog i letačkog osoblja!”

Kao direktor, odlučio sam se testirati među prvima kako bih iskazao svoju solidarnost te kako bih motivirao ostale u kompaniji na cijepljenje. Odaziv unutar kompanije je bio odličan i zaista mogu zahvaliti svim djelatnicima što su kroz cijelo ovo krizno vrijeme i dalje na visini zadatka.

U januaru ove godine pokrenuta je inicijativa “Sigurni zajedno”, kojom se motiviralo sve djelatnike na cijepljenje, potpuno besplatno za sve djelatnike.

“Etihad je u kompaniji procijepio više od 75% svih djelatnika”

Prije cjepiva djelatnicima je omogućen virtualni razgovor s liječnicima, koji pružaju sve informacije (moguće nuspojave i sl.), te se dogovara termin dolaska na samo cijepljenje kako bi se osigurale mjere distanciranja.

S obzirom na to da vlast u UAE-u želi do marta ove godine cijepiti više od 50% stanovništva, Etihad je unutar kompanije procijepio više od 75% svih djelatnika. Pritom je prioritet, naravno, bilo letačko osoblje s obzirom na to da je njihovo radno okruženje iznimno specifično te su članovi posade bili u neprestanom riziku od zaraze, prenosi Index.hr

Ujedinjeni Arapski Emirati trenutno su druga zemlja u svijetu po postotku procijepljenog stanovništva. Etihad Airways svoju bazu ima u Abu Dhabiju i nema redovnih linija prema hrvatskim zračnim lukama.