Tema u fokusu

City Šped d.o.o. Sarajevo uveo kompletnu logističku uslugu u 2021.


Među liderima u pružanju usluga špedicije i transporta robe u BiH, City Šped d.o.o. Sarajevo u 2021. godini obogatio je svoj portfolio usluga „skladišnom logistikom“ i očekuje rast dobiti oko 20 posto u odnosu na prethodnu godinu

Osim usluga transporta i carinskog posredovanja, City Šped d.o.o. Sarajevo od ove godine  svojim klijentima nudi i tzv. „kompletnu logističku uslugu“, koja znatno olakšava njihovo poslovanje u svakom pogledu.

Zahvaljujući uvođenju ove usluge, kako navodi Mirza Klico, jedan od osnivača City Špeda, objedinili su kompletnu logističku podršku uvoznicima/izvoznicima, maksimalno rasterećujući njihove ljudske resurse.

Napredni WMS sistem

Kompletna logistička podrška podrazumijeva utovar robe, uvozno/izvozno carinjenje, skladišnu logistiku i lokalnu dostavu do krajnjeg korisnika. To znači da za klijenta, osim usluga transporta i carinskog posredovanja, prema njegovim potrebama vršimo uslugu skladištenja, manipulacije, prepakivanja, razdvajanja, obilježavanja, insertacije, dostave i distribucije robe do finalnog odredišta. Dodatna usluga je i smještaj robe u carinsko skladište, vođenje evidencije, usluge uvoznog carinjenja i re-exporta, kao i distribucija do krajnjeg korisnika“, kaže Klico.

Pri tome se usluge skladištenja vrše u izuzetno modernim regalnim skladištima kompanije  koja su opremljena vrhunskim sistemima tehničke i fizičke zaštite.

Koristimo napredni WMS sistem (software + ručni skeneri) koji se može integrisati sa softverom naših klijenata i tako u realnom vremenu omogućiti uvid u stanje zaliha robe na skladištu, u statuse dostava – od izlaza iz skladišta – pa sve do isporuke krajnjem korisniku. Po želji klijenta moguće je čak i precizno praćenje svakodnevnog manipulisanja robom od zaprimanja/ulaza robe u skladište pa do njenog smještaja na softverski odabrane regalne pozicije“, istaknuo je Klico.

Kompanija City Šped d. o. o. Sarajevo je brzorastuća kompanija već četiri godine zaredom, sa  godišnjom stopom rasta CAGR 31%. Kako navodi dalje Klico, ovo priznanje je svojevrsna potvrda da su na pravom putu i da su njihovi klijenti prepoznali u njima pouzdanog i kvalitetnog partnera.

Ostvarili poslovni rast do 15 posto u 2020.

Moto City Špeda je ‘logistika od povjerenja’ i upravo je to sažetak poslovne filozofije naše kompanije i tajna našeg uspjeha. Trudimo se svakodnevno unapređivati naše poslovne procese i razvijati se. Naša kompanija zapošljava stručnjake iz oblasti carinskog posredovanja i transporta, koji su na raspolaganju našim klijentima 24/7 i koji svojim radom i zalaganjem grade pozitivan brend naše kompanije. Sve navedeno, kao i individualni pristup svakom klijentu pojedinačno, siguran su put do uspjeha“, tvrdi Klico.

Zbog pandemije COVID-19 u protekloj godini bili su primorani tražiti nove modalitete poslovanja kako bi i dalje ostali konkurentni na tržištu i zadržali sve zaposlenike.

Uspjeli smo prevazići sve izazove i ostvarili poslovni rast između 10 do 15 posto. Istovremeno, zadržali smo sve zaposlenike, pa čak i zaposlili nove. Zahvaljujući profesionalnom i predanom odnosu naših radnika, uložili smo veliki napor da na vrijeme dostavljamo pošiljke, pogotovo medicinske, koje su pomogle da se u BiH prevaziđe i još uvijek prevazilazi kriza prouzrokovana globalnom pandemijom“, istaknuo je Klico.

Piše: (Irena Vasić-Dobrić)