Novosti

Federalna ministrica s predstavnicima Arcelormittal-a


Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo razgovarala je danas u Sarajevu s predstavnicima ArcelorMittala Zenica o budućim poslovnim planovima i zaštiti okoliša za sljedećih nekoliko godina, saopćeno je iz ovog ministarstva.

Na sastanku je predstavljen plan provedbe mjera propisanih okolišnom dozvolom izdatom 2016. godine. Također, razgovarano je o zahtjevu za ponovno izdavanje okolišne dozvole, te nastavku sudjelovanja predstavnika ove kompanije u aktivnostima koje se provode u projektu „Peace Nexus“, tj. uključivanje različitih sudionika u rješavanju problematike zaštite okoliša u gradu Zenici i šire.

Predstavnici ArcelorMittala Zenica istakli su svoje zadovoljstvo održavanjem sastanka i mogućnošću prezentiranja postignutih rezultata kroz ispunjenje mjera propisanih okolišnom dozvolom.

Također je izraženo obostrano zadovoljstvo postignutim rezultatima na polju zaštite okoliša, te opredjeljenje za što bolju saradnju u narednom periodu, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.