Novosti

IKEA otvorila svoju prvu trgovinu u Sloveniji


Švedska korporacija IKEA otvorila je danas u Ljubljani za kupce svoju prvu trgovinu namještajem i opremom za dom u Sloveniji, uz velik interes kupaca koji se zbog protupandemijskih mjera moraju predbilježiti za ulazak i kupnju.

Sustavom rezervacija koji će ostati na snazi sljedećih nekoliko tjedana klijenti termine za kupovinu rezerviraju preko interneta te dobivaju QR zaporku koju pokažu na ulazu u trgovinu, a u njoj se mogu zadržati najviše dva sata.

U prostorijama IKEA-e u sklopu ljubljanskog robno-trgovinskog BTC centra može u isto vrijeme biti 700 ljudi pa se kupci puštaju unutra svakih 15 minuta. Unatoč velikom interesu, prvog dana nije bilo gužve.

Dugo očekivano otvaranje prve IKEA-ine trgovine u Sloveniji i pete takve u regiji jugoistočne Europe pozdravio je na prigodnoj svečanosti i ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković, u društvu s veleposlanikom Švedske u Mađarskoj Dagom Hartelusom, koji iz Budimpešte diplomatski pokriva i Sloveniju, prenosi Hina

Trgovina od 31 tisuću četvornih metara

Janković je kazao da slovenski kupci odsad po proizvode renomiranog trgovca namještajem i opremom za stanovanje više neće morati putovati u Zagreb, Klagenfurt ili Graz. Ocijenio je potez IKEA-e, koja je kamen temeljac za trgovinu položila prije godinu dana, dobrodošlom investicijom te pohvalio energetsku učinkovitost zgrade trgovine, u čemu su pri odabiru i dobivanju svih potrebnih dozvola pomagale i gradske vlasti.

IKEA je otvaranje trgovine u Ljubljani najavljivala za kraj prošle godine, ali je to bila odgodila zbog pandemije. Ukupna površina IKEA-ina objekta iznosi 31 tisuću četvornih metara, od čega je 22 tisuće metara prodajnog prostora, a kupcima je omogućeno i online kupovanje proizvoda, s dostavom na dom ili preuzimanjem na dostavnim mjestima u Ljubljani i u Mariboru.

U ponudi je ukupno oko 9500 artikala.