Tema u fokusu

Otoka Bambus u 2020. povećala obim posla za deset posto


U narednom periodu planiramo uposliti nove radnike, te učvrstiti postojeće poslovne veze i raditi na uspostavljanju novih, kazala je za Poslovne novine Razija Ljuca, vlasnica firme.

Uprkos tome što je protekla godina bila izuzetno teška za poslovni svijet, uz otežan uvoz robe, zbog kojeg je veliki broj firmi u Bosni  i Hercegovini osjetio posljedice, dosta njih je uspjelo i da svoje poslovanje organizuje tako da sve funkcioniše kako treba. Jedna od njih je i firma Otoka Bambus, koja se bavi veleprodajom i maloprodajom cvijeća, ukrasnih biljaka i sadnica voća. Također, rade i projektovanje, izvođenje i održavanje hortikulturog rješenja, imaju svoje cvjećare, a rade i vjenčani program i aranžmane za ostale prigode.

Tržišta

Kako smo i ranije najavili, uspjeli smo u namjeri da povećamo obim posla za razliku od 2019. godine i to za deset posto, što je odličan pokazatelj našeg poslovanja. Zahvaljujući ovako dobrim rezultatima, opstanak firme niti jednom nije doveden u pitanje“, kazala nam je Razija Ljuca, vlasnica firme Otoka Bambus.

Iako je godina iza nas bila teška, nisu otpuštali radnike, a u narednom periodu čak planiraju uposliti i nove, te učvrstiti postojeće poslovne veze i raditi na uspostavljanju novih.

Otoka Bambus bavi se uvozom, a glavno tržište im je Holandija, gdje imaju i registrovanu firmu, kao i u Sloveniji. Riječ je o istom licu sa istim matičnim brojem. Uvoze i iz Italije i Belgije, a u sklopu firme imaju i transportnu kompaniju, te planiraju dodatno širenje.

Širenje

U planu ove firme svakako je širenje i otvaranje novog segmenta ponude, to jeste vanjskog materijala. Tu se misli na vanjsko drveće, a u blizini sjedišta firme otvorili su i skladište na površini od dva dunuma.

Firma Otoka Bambus osnovana je 2010. godine i iza njih je deset uspješnih godina rada. Svojim klijentima i za vrijeme korone, ali i mimo nje, dostavljaju svu robu na njihove adrese. Dobar odnos s klijentima, ali i iskrenost u poslovanju, koju je Ljuca pomenuo, pokazatelj su da je to pravi recept za uspjeh.