Industrija

Počinje izgradnje najvećeg tržnog centra u Banovićima


Općina Banovići izdala je rješenje za izvođenje radova na izgradnji poslovnog objekta kompanije „Bingo“ d.o.o. Tuzla, čime je ozvaničen početak izgradnje najvećeg tržnog centra u Banovićima. Ovo odobrenje danas je predstavnicima trgovinskog lanca „Bingo“ iz Tuzle uručio općinski načelnik Banovića dr. Bego Gutić.

Izdavanjem rješenja kompaniji „Bingo“ je omogućen početak izvođenja građevinskih radova na lokaciji u ulici Armije BiH, na ulazu u gradsko područje Banovića iz pravca Živinica.

Ovo je treći objekat kompanije „Bingo“ koji se gradi u Banovići i bit će najveći do sada tržni centar u ovom gradu. U okviru tržnog centra bit će potrebna i nova radna snaga, a prema riječima investitora zaposlit će se od 50 do 70 osoba.

Kompanija poput Binga za Banoviće znači puno jer to prije svega znači novo zapošljavanje ali i bolji i brži budući investicijski razvoj naše općine“, – kazao je pomoćnik Općinskog načelnika Amir Mrkonjić i naglasio da će Općina nastaviti politiku subvencioniranja svih investicija na području općine i olakšavanja procedura prilikom obezbjeđenja potrebnih dozvola za izgradnju.

Uskoro javni poziv za podsticaj privrednicima

Općina Banovići je u Budžetu za 2021. godinu prvi put planirala značajna sredstva za podsticaj privrednicima, a uskoro će biti raspisan i javni poziv na koji će se moći prijaviti svi privrednici koji budu ispunjavali uslove. Danas je također istaknuto, da je Općina Banovići na usluzi svim potencijalnim investitorima te da su spremne atraktivne ponude za investitore u području poslovne zone „Sadnice“ u Banovićima, koje su posebno pogodne za izgradnju pratećih objekata kompanije „Bingo“ ali i sve druge investitore.

„Bingo“ je u Banovićima prisutan već 20 godina. Četvrti objekat, odnosno prvi tržni centar protezat će se na 6.500 metara kvadratnih, od čega će na 4.100 metara biti hipermarket.

U tržnom centru Bingo planiran je restoran sa 120 sjedećih mjesta, igraonica i dodatni prateći sadržaj, te veliki parking prostor sa 200 parking mjesta, tako da će ovo biti jedno lijepo mjesto porodičnog okupljanja i odlične kupovine. Kada je u pitanju hipermarket planiran je gastro odjel, mesnica, delikates i sve ono što je u ponudi u Bingo hipermarketima“, navela je Tatjana Paunovski, glasnogovornica kompanije Bingo, te izrazila zahvalnost Općini za dobru saradnju već punih 20 godina.

Izgradnja tržnog centra trebala bi biti završena do kraja ove godine, a nove investicije će se nastaviti i u narednom periodu.

Postojeći objekti koje mi imamo u Banovićima su prvenstveno namjenjeni da budu trgovački centri, odnosno, hipermarketi i supermarketi. Robna kuća u Banovićima će u budućnosti da ima neku drugu namjenu, ali sve dok ne završimo započetu investicju robna kuća ostaje u svom aktuelnom statusu robne kuće“, kazala je Tatjana Paunovski.