Tema u fokusu

B2B susreti “Četvrtkom u podne” donose nove poslovne aranžmane


Upoznati potencijalne partnere i proširiti poslovne mreže bio je cilj još jednog B2B susreta „Četvrtkom u podne sa bonitetno pouzdanima” koji je ovaj put u sklopu projekta „Pouzdanost 2020” održan u Tuzli, u organizaciji bonitetne agencije LRC i Poslovnih novina, članica LRC grupacije, uz pokroviteljstvo Ziraat Bank BH i logističkog partnera Express Courier UPS-a.

Poštujući sve epidemiološke mjere, u hotelu Mellain, razgovarali su privrednici Tuzlanskog kantona, Brčko distrikta, Sarajeva i drugih gradova BiH. Među vlasnicima i direktorima privatnih kompanija bili su i uspješni menadžeri javnih preduzeća.

Niz ovakvih B2B susreta olakšao je uspostavljanje poslovnih veza sa klijentima, a istovremeno je uveliko olakšan i proširen pristup tržištu kapitala i načinima finansiranja. Govoreći o zajedničkim interesima učesnici ovog skupa su i ovaj put sklopili poznanstva i poslovne aranžmane.

Ovog puta svoje potencijale i prepoznatljivost na tržištima predstavili su direktori i vlasnici kompanija: FLEK d. o. o.; Kahrimanović d. o. o.; Milkprocessing d. o. o.; Tehna d. o. o.; DEMA & S EXPORT-IMPORT d. o. o.; JP Međunarodni aerodrom Tuzla; Herceg d. o. o.; JKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Tuzla, Europa Trading Matteo d. o. o.; Pivara Tuzla; TX TV d. o. o.; Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona; 4K & Royal d. o. o.; AS TAD Autodijelovi d. o. o., Volan d.o.o., OPZ Insieme Bratuac sap.p i Golden Tours d.o.o.

Finansijska stabilnost i pozicija, odnosno rejting firmi koje su prisustvovale ovom događaju upravo su dobra predispozicija da imaju interesa sklapati međusobne poslove, što je i cilj B2B sesija „Četvrtkom u podne sa bonitetno pouzdanima”. Sve to nadopunjuju priče o tome kako biti i ostati uspješan u ova izazovna vremena koje se objavljuju na portalu Poslovnih novina i oficijelnim društvenim mrežama te plasiraju javnosti kao pozitivan primjer dobrih praksi.

Ovo je bila i prilika da se menadžerima dodijele LRC certifikati bonitetne pouzdanosti za kompanije iz Tuzle: ICAR-AIR d. o. o.; EKO Život d. o. o.; Tas Komerc d. o. o. i Well d. o. o.