Tema u fokusu

Hotel Courtyard by Marriott Banja Luka: Radimo kako bi ova godina bila bolja i uspješnija od 2020.


Iako prošla godina nije bila laka, Hotel Courtyard by Marriott Banja Luka uspio je da održi poslovanje, kao i sve zaposlenike, a već su i u procesu zapošljavanja novih.

Prva dva mjeseca prošle godine bila su izvrsna za Hotel Courtyard by Marriott Banja Luka, kao i projekcije za cijelu 2020. godinu. Zbog pandemije direktorica Courtyard by Marriott Banja Luka Nada Kuzmanović kaže da je u martu već sve prilično brzo krenulo silaznom putanjom.

„Došlo je do masovnog otkazivanja, u jednom trenutku smo hotel morali i da zatvorimo radi epidemiološke situacije kakva je bila. Nakon otvaranja sve je išlo vrlo otežano, s obzirom na to da i dalje imamo dosta mjera na snazi, ali iz dana u dan se trudimo da i uz sve otežane okolnosti iznesemo posao najbolje što možemo“, istakla je Kuzmanović.

Poslovanje su morali prilagoditi novim mjerama. S obzirom na to da su dio lanca Marriott morali su ispuniti i sve standarde koji su postavljeni izazvani pandemijom koja je pogodila cijeli svijet. Na svu sreću, dodaje, svo osoblje koje i trenutno radi u hotelu je osoblje koje je bilo dio tima i prije pandemije, nisu morali nikoga otpuštati na šta su izuzetno ponosni.

„Prilagodili smo se više lokalnom tržištu i usmjerili našu prodaju u tom smjeru. Nažalost, dodatne usluge nismo u mogućnosti da dodamo jer smo sve usluge koje su u skladu sa našim mogućnostima već imali, jedina novina koju smo uveli jeste dostava iz našeg restorana Maestro Kitchen and Bar“, kazala je Kuzmanović.

Najviše gostiju u ovom hotelu je dolazilo iz Bosne i Hercegovine, kao iz regije, s tim da je u zavisnosti od mogućnosti putovanja, taj broj varirao.

Kuzmanović od 2021. godine očekuje da bude bolja, a u Hotelu Courtyard by Marriott se trude i rade na tome da bude i bolja i uspješnija od 2020.

„Novina koju smo uveli u naše poslovanje je dostava, a mi nismo ni u jednom momentu smanjivali naše usluge i one se i dalje nude. Što se tiče novih uposlenika, već smo u procesu uposlenja novih radnika s obzirom na to da je porast gostiju vec u uzlaznoj putanji“, zaključila je Kuzmanović.

Hotel Courtyard by Marriott ima i certifikat bonitetne pouzdanosti, a on im, kako je kazala direktorica Kuzmanović, znači mnogo „i na nama je da ga zadržimo i da nastavimo u duhu u kojem smo i do sada radili“.

Piše: Minela Pamuk