Tema u fokusu

Client Marketing: Cilj nam je zaposliti 100 radnika


„Ovaj cilj možemo ostvariti ako prestane pandemija, a realan rok za to je dvije do tri godine“, poručio je Jasenko Merdžanović, direktor firme Client Marketing.

Uslugama pozivnih centara, razvojem programa, aplikacija i kreiranjem web stranica isključivo za strana tržišta, firma Client Marketing bavi se od 2015. godine. Za Poslovne novine Jasenko Medžanović, direktor firme, kazao je kako je njihov razvoj krenuo odlično, imali su odličan tim ljudi koji i danas rade za njih.

Zadovoljni smo postignutim rezultatima do sada, a zapošljavamo mlade ljude koji mogu bez ikakvih problema ići u inostranstvo“, kazao je Merdžanović.

Od početka pandemije, kaže, njihovo poslovanje svelo se na to da prežive lockdown, koji je aktivan u inostranstvu. S obzirom na to da se njihova glavna djelatnost sastoji u tome da zakazuju sastanke za strane firme na licu mjesta, zbog lockdowna to im je sada otežano.

Trenutno radimo na njemačkom govornom području, a počeli smo raditi i na području gdje je aktivan i engleski jezik, ali to je još uvijek pilot projekt. Želimo održati sistem do kraja pandemije, te trenutno ne zapošljavamo nove radnike, osim ako su u pitanju vrhunski kandidati. Po završetku pandemije očekujemo veliki rast“, kazao je Merdžanović.

Iz firme Client Marketing i ranije su isticali kako im je cilj da pokrenu bh. privredu, a Merdžanović ističe kako se bave djelatnošću koja donosi novac bh. sistemu, te da im je cilj zaposliti oko 100 radnika.

Taj cilj možemo ostvariti ako prestane pandemija, a realan rok za to je dvije do tri godine“, poručio je Merdžanović.

Client Marketing je firma koja posjeduje i certifikat bonitetne pouzdanosti, a on im mnogo znači.
„Ovaj certifikat nam znači da pokažemo da smo sigurna firma, kako budućim radnicima, tako i potencijalnim partnerima, iako u svijetu danas ništa nije sigurno“, zaključio je Merdžanović.

Minela Pamuk