Novosti

Projekti obnovljivih izvora energije mogu se platiti kriptovalutama


Vivo Somnia, firma iz Zagreba koja se bavi savjetovanjem, razvojem i upravljanjem projektima obnovljivih izvora energije, uvela je mogućnost plaćanja kriptovalutama.

Ova nova usluga uvedena je u saradnji s Electrocoinom, firmom koja se bavi posredovanjem u trgovanju kriptovalutama i procesiranjem kriptouplata uz pomoć svog rješenja PayCek.

Usluge Vivo Somnije, na čijem je čelu Edo Jerkić, uključuju projektiranje i ugradnju krovnih fotonaponskih sistema, dizalica topline, EV punjača i rješenja za pohranu energije.

Inače, sve više proizvoda i usluga u svijetu može se platiti kriptovalutama.

Primjerice, MasterCard je najavio planove za podršku kriptovaluta u 2021. godini, stvarajući mogućnost za gotovo milijardu korisnika da plaćaju kriptovalutama na više od 30 miliona prodajnih mjesta.

Krajem prošle godine kompanija Karić automobili, ovlašteni prodavač i serviser automobila Fiat, Alfa Romeo i Ford, prva je u Hrvatskoj prodala automobil za neku kriptovalutu. Radilo se o bitcoinu, a automobil, Ford Focus je plaćen nešto manje od jednog bitcoina.

Početkom februara Electrocoin je na benzinskim stanicama Tifona pomoću svoje PayCek platforme, također, uvela plaćanje kriptovalutama.

Osim goriva, kriptovalutama je moguće plaćati i sve druge proizvode, a valute koje prihvaćaju su bitcoin (BTC), ether (ETH), stellar (XLM), ripple (XRP) i EOS.

 

(Lider.media)