Novosti

Evropski dobrovoljni penzijski fond uručio poklone svojim članovima


Predstavnici Evropskog dobrovoljnog penzijskog fonda, prvog u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, uručili su poklone trima javnim ustanovama – kolektivima Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Živinicama kod Kneževa, Srednje stručne škole “Janja” kod Bijeljine i Narodne biblioteke “Jovan Dučić” u Kalinoviku.

Pokloni su dodijeljeni na osnovu kriterijuma prosječne uplate članova fonda iz sektora prosvjete i kulture.

Analizirajući uplate po organizacionim jedinicama budžeta, primijetili smo da postoje poslovni subjekti gdje su prosječne uplate članova dosta više u odnosu na opšti prosjek njihovog penzijskog plana. Ideja je bila da takve kontaktiramo, saznamo šta im to najviše nedostaje u radu, te da im doniramo prigodan poklon, u znak zahvalnosti“, rekao je Zdravko Zečević, v.d. izvršnog direktora Društva za upravljanje Evropskim dobrovoljnim penzijskim fondom.

Iz Srednje stručne škole “Janja” kod Bijeljine u EPF su uključena 34 zaposlena. Oni smatraju da štednja u Evropskom dobrovoljnom penzijskom fondu predstavlja veliku sigurnost, a u budućnosti i dodatne prihode.

Ozbiljan i odgovoran odnos svakog pojedinca prema budućnosti podrazumijeva štednju“, stav je zaposlenih i u Narodnoj biblioteci u Kalinoviku.

Gordana Drobnjak, direktorica Društva za upravljanje Evropskim dobrovoljnim penzijskim fondom smatra da je prošla godina bila finansijski teška.

Povjerenje u Evropski dobrovoljni penzijski fond raste iz dana u dan. Prošla godina je bila teška  i zato nam je neizmjerno drago kada vidimo da smo uspjeli u namjeri da probudimo svijest o važnosti štednje za treće doba“, rekla je Drobnjak.