Tema u fokusu

Do kraja aprila otvara se nova hala Bosfor stila, koja će zapošljavati 30 novih radnika


U doba pandemije i teške ekonomske situacije, firma Bosfor stil d.o.o. ostvarila je značajan rast prometa. U prošloj godini su izgradili novu proizvodnu halu, kapaciteta 2000 metara kvadratnih, koja će do kraja ovog mjeseca početi sa radom, te zaposliti novih 30 radnika.

U ovoj hali planirano je otvaranje nove proizvodne linije, koja će zadovoljiti cjelokupne potrebe njihovih klijenata i ponuditi im proizvode u koraku sa svjetskim trendovima.

Osnovna djelatnost firme je proizvodnja i prodaja svih vrsta zaštite od sunca i insekata. Njihovi glavni proizvodi u asortimanu su zebra zavjese, alu roletne, komarnici, trakaste zavjese, žaluzine, tende, raf store i mnogobrojni drugi sistemi sjenila.

Jedna od prednosti Bosfor stila je praćenje trendova u svijetu. Svi modeli, dezeni i materijali su aktuelni, moderni i veoma traženi u ovoj oblasti dizajniranja enterijera.

Trenutno zapošljava 65 uposlenika, a za kratko vrijeme je ostavila značajan trag, kako na domaćem tako i na inostranom tržištu.

Za pohvalu je da smo u prošloj 2020. godini zadržali sve radnike i uposlili nove“, istakao je Adembegović Anis, direktor prodaje ove firme.

Posjeduju tri poslovnice u BiH i to u: Sarajevu, Mostaru i Živinicama, kao i preko 700 veleprodajnih partnera, kako u BiH, tako i na inotržištu, a cilj im je postati lider kvalitete u oblasti proizvodnje, trgovine, distribucije i pružanja usluga.

Glavna odlika firme Bosfor stil, osnovane 2014. godine, je profesionalnost i brzina prilikom izrade i ugradnje proizvoda iz njihovog asortimana.

Kako navodi Adambegović, sav asortiman se proizvodi u BiH, od certifikovanih materijala vrhunske kvalitete, proizveden od strane stručnog osoblja na najmodernijim CNC mašinama.

Vodilja našeg poslovanja jeste kvalitet proizvoda i zadovoljstvo kupca, kao i uvođenje inovacija u naš asortiman“, dodao je direktor prodaje Bosfor stila.

Piše: Sibila Mujanović