Novosti

Opština Ilidža: Najavljeni veliki infrastrukturni projekti


Prilikom posjete ministra saobraćaja Kantona Sarajevo Adnana Štete načelniku općine Ilidža Nerminu Muzuru dogovoreni su naredni koraci u realizaciji izuzetno bitnih infrastrukturnih projekata za ovu općinu.

U proteklom periodu smo održali nekoliko sastanaka na kojima smo razmatrali mogućnosti saradnje Opštine Ilidža i Ministarstva saobraćaja u vrlo važnim infrastrukturnim projektima na našoj lokalnoj zajednici“, kazao je Muzur.

U narednom periodu realizirat će se rekonstrukcija isključne trake sa ceste Zapadni prilaz gradu u naselju Osijek, regionalni put R952 Butila – Osik – Plandište, dionica Stara pruga – Osijek, kružni tok na spoju ulica M17-Ibrahima Ljubovića-Bosanskih gazija, ratni put prema Igmanu, Ulica Hrasnička cesta od spoja sa ulicom Butmirska cesta do spoja sa M17, potom postavljanje i obnova vertikalne saobraćajne signalizacije u nadležnosti Direkcije za puteve na području općine Ilidža, kao i radovi u Ulici Stojčevac.

Vlada Kantona Sarajevo usvojila je nedavno odluku o izgradnji tramvajske pruge Ilidža – Hrasnica.

“Izgradnja tramvajske pruge za Hrasnicu je prioritetni projekat i vrlo je važan za općinu Ilidža, ali i za Kanton Sarajevo. U narednom periodu planiramo realizaciju započetih projekata ali i planiramo druge vrlo važne projekte u ovoj općini”, kazao je ministar Šteta.

(Biznisinfo.ba)