Tema u fokusu

Zahvaljujući firmi Connecta bh. vozačima dostupne gume sa kojima ne treba brinuti za prognozu vremena!


Nokian Tyres svjetski je lider u proizvodnji guma za najekstremnije uslove. Ovaj finski proizvođač krajem februara je tokom virtuelnog događaja predstavio svoj novi centar za ispitivanje guma u Španiji. U ovom ispitnom centru, u koji je investirano 73 miliona dolara, testiraju se gume, uključujući rastući Nokianov portfelj guma za sve vremenske prilike i zimske gume.

Na površini od 740 hektara, južno od Madrida je 10 testnih staza. Postrojenje može testirati približno 20.000 guma godišnje, jednako kao i testni centar kompanije Ivalo u Finskoj.

Centar uključuje više od 4,5 milje ovalne staze koja okružuje područje. Sa svojim nagnutim krivinama (sa maksimalnim nagibom od 41,3 stepeni), staza omogućava testiranje pri brzinama do 190 milja na sat. Staze objekta također se koriste za ispitivanje različitih svojstava guma, uključujući mokro i suvo rukovanje, kočenje i hidroplaniranje, ocjenu buke i prijanjanja na mokrom.

Kao pokaz svoje održivosti i ekološki osviještenih napora, krov novog testnog centra opremljen je s 1.000 solarnih panela koji osigurava električnu energiju. Sistem za upotrebu i reciklažu vode reciklira 80% sve vode koja se koristi na mokrim stazama. Sva voda raspršena na stazama sakuplja se, čisti i ponovo koristi što je više moguće.

Upravo zahvaljujući firmi Connecta d.o.o. Sarajevo iz ovog testnog centra i na našem tržištu su dostupne Nokian Tyres One, gume za putnička vozila, CUV i SUV. Odabir ovih guma najboljih karakteristika posredno utiču na sigurnost vožnje. Gume su u ponudi većeg broja specijaliziranih radnji i dostupne su širom BiH.

Kao ponosni zastupnici Nokian-a, uposlenici Connecta-e će Vas sa zadovoljstvom posavjetovati za model pneumatika koji odgovara vašem stilu i uvjetima za vožnju.