RTV TK kontinuirano ulaže u opremu, puštena u rad HD režija

RTV TK kontinuirano ulaže u opremu, puštena u rad HD režija

Radio-televizija Tuzlanskog kantona, uprkos ekonomskim prilikama koje zbog pandemije nikome ne pogoduju, nastoji ulagati u poboljšanje tehničkog kvaliteta programa i uvjeta rada.

Jučer je, povodom svečanog puštanja u rad HD režije, čime je omogućeno emitiranje programa u visokoj rezoluciji, održana prigodna svečanost kojoj su prisustvovali predsjednik Skupštine TK Slađan Ilić i kantonalni premijer Kadrija Hodžić, te predstavnici Ministrarstva za kulturu, sport i mlade.

Vrijednost opreme je oko 150.000 maraka.

Direktor RTV TK Kasim Softić istaknuo je da su brojni benefiti prelaska na ovaj način rada i emitiranja.

Osim što će doprinijeti boljoj kvaliteti poroizvedenog i emitiranog programa, nova oprema omogućit će bolje uvjete rada uposlenicima RTV TK.

Po onom sistemu kriza je šansa, mi smo se tako ponašali i umjesto čekanja da vidimo šta će biti, kuda će nas odvesti, uhvatili smo se u koštac i s nadolazećim problemima zdravstvene prirode, ali i za svoje mjesto na medijskom tržištu u BiH. Uvjet svih uvjeta jesu adekvatni uvjeti za rad prije svega tehnička opremljenost“, kazao je Softić.

Predsjednik Skupštine TK Slađan Ilić, kao i premijer TK Kadrija Hodžić, čestitali su ovoj televizijskoj kući na ovom vrijednom projektu, koji, kako je istaknuto, na značajan način uklapa RTV TK u svjetske medijske trendove.

Iz kantonalnog Ministarstva za kulturu sport i mlade najavili su da će i dalje podržavati rad RTV TK, dodajući da je ovaj uspjeh još jedna potvrda da je ova medijska kuća u vremenu pandemije dokazala i potvrdila svoju ulogu.

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.