Novosti

Franšiza sarajevskog Chipasa otvorena u Poljskoj


Šarmantni enterijer, domaćinska atmosfera, meni koji se bazira na kvalitetnim obrocima od piletine i paste, i sve to u kombinaciji sa povoljnim cijenama, predstvalja “dobitnu kombinaciju” za sarajevski restoran CHIPAS.

Pored, sada već kultnog “matičnog” restorana i slastičarne u centru Sarajeva, CHIPAS ima i veliki reprezentativni restoran na Pofalićima, a prekretnicu u razvoju predstavljalo je otvaranje prve franšize u inostranstvu – od juna 2020. CHIPAS posluje i u Ščećinu u Poljskoj.

Pandemija je, kao i svuda u svijetu, potpuno poremetila uobičajene tokove poslovanja, unijela opštu nesigurnost i, još uvijek, predstavlja najveću prepreku razvoju.

Mi možemo reći da se CHIPAS do sada uspješno borio sa svim ovim pandemijskim nedaćama. Međutim, u čitavom se okruženju već osjeća ogroman zamor, sve postaje skuplje i jako je teško održati zdravo poslovanje sa konstantnim ograničenjima, prekidima rada, policijskim satom, skraćenim radnim vremenom”, ukazuje na ozbiljnost situacije Muamer Čolić, idejni tvorac i vlasnik CHIPAS Concepta.

Ipak, dodaje on, čak i kad je obim posla bio drastično smanjen, u CHIPAS-u nisu stali.

Iskoristili smo to vrijeme da se presaberemo i unaprijedimo neke druge stvari koje će pojačati konkurentsku prednost CHIPAS-a”, kaže Čolić.

Kao primjer, navodi da su napravili i zapakovali svoj majonez i tartar sos. Također, u slatkom dijelu, napravili su svoja punjenja za kolače, kao i prelive za torte i kolače.

Prva inostrana franšiza, otvorena u Ščećinu u Poljskoj, bilježila je odlične rezultate sve do izbijanja pandemije. Ipak, i za to kratko vrijeme koliko su imali priliku da rade u “normalnim uslovima”, CHIPAS je uspio da pokaže kakav potencijal ima te na kakve rezultate primaoci franšize iz Poljske mogu računati, jednom kad se situacija stabilizuje.