Novosti

Živinice dobijaju obilaznicu


Davanjem saglasnosti gradskih vijeća Tuzle i Živinica, a potom i aktom Kantonalne vlade kojim je utvrđeno da je izvođenje radova i izgradnja ceste Šićki Brod-Đurđevik projekat od javnog interesa, otklonjene su prepreke i stvoreni preduslovi da se aktivnije i praktično krene sa realizacijom ovog saobraćajnog projekta.

Radi se o izgradnji putne infrastrukture, čijom bi se izgradnjom poboljšali uslovi odvijanja saobraćaja na teritorijama gradova Tuzla i Živinice, a što je od velikog značaja za Tuzlanski kanton.

Ovaj, generacijski projekat razbijanja saobraćajne blokade kojoj smo posvećeni, baziramo na čvrstom dogovoru sa Federalnom Vladom i premijerom Novalićem. Utvrđivanjem javnog interesa stvorili smo pretpostavke za početak konkretnih aktivnosti na eksproprijaciji zemljišta i početku konkretnih aktivnosti“, kazao je premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić.

Dodao je da je za početak projektnog organizovanja na ovoj dionici već osigurano 20 miliona KM.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović je istakao da im je želja da imaju što bolju cestu Tuzla – Sarajevo, te da je ovo početak skraćivanja nepotrebno dugog putovanja od Tuzle do Sarajeva.