Tema u fokusu

Na B2B susretu na Jahorini uspostavljene dugoročne poslovne saradanje


Svrha networkinga je izgradnja čvrstih, dugotrajnih i obostrano korisnih odnosa koji su itekako važni u svijetu biznisa. U vrijeme pandemije, kada je neophodno iz dana u dan pridržavati se epidemioloških mjera u svim sferama života i, uz to, voditi uspješan biznis, povezivanje sa stručnjacima iz bliskih djelatnosti, novim kupcima i potencijalnim klijentima dobija na značaju.

Kao nezaobilazan partner u spajanju uspješnih privrednika, Poslovne novine su danas upriličile još jedan B2B susret „Četvrtkom u podne sa bonitetno pouzdanima”.

Ovaj put Hotel Termag na Jahorini bio je mjesto susreta uspješnih biznismena, koji su se povezali kroz projekat „Pouzdanost“ koji realizuju upravo Poslovne novine i LRC, članice LRC grupe, uz podršku Ziraat Bank BH i logističkog partnera Express Courier UPS-a.

 

Networking je neprocjenjiv u svakom biznisu i upravo se zato i ovaj put tražilo mjesto više. Priliku da se predstave jedni drugima, razmijene znanja i iskustva te sklope poslovna prijateljstva imali su direktori i vlasnici više od 30-tak firmi iz BiH koji su došli iz različitih sektora.

Institucionalnu podršku dali su i prisutni predstavnici Vanjskotrgovinske komore BiH i Područne privredne komore Istočno Sarajevo, kao i predstavnici Opštine Pale iz Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti.

Kroz razgovore su svoje poslovne interese ovaj put unaprijedili predstavnici kompanija: BSP Oil d.o.o. Sarajevo, Milkprocessing d. o. o. Sarajevo; Maher d. o. o. Sarajevo; Herbal Spa i Caribou coffee iz Sarajeva; Tehnološki park Intera Mostar; Konzum d. o. o. Sarajevo; BHone Trade&Consalting d. o. o. Kalesija; JP RTV Zenica d. o. o. Zenica; Lipe gradnja d. o. o. Zavidovići; Connecta d. o. o. iz Sarajeva i agencija LRC Inkasso.

Tokom predstavljanja moglo se čuti zašto su ove kompanije uvijek korak ispred konkurencije i u čemu su najbolje.

Ovo je bila i prilika da se direktorima kompanija Establish d. o. o., StanPromet d. o. o. iz Sarajeva, Dwelt d. o. o. iz Banja Luke dodijeli LRC certifikat bonitetne pouzdanosti.