Bingo širi saradnju sa semberskim poljoprivrednicima

Bingo širi saradnju sa semberskim poljoprivrednicima

Predstavnici kompanije Bingo danas su u prostorijama Fabrike “Semberka” Janja održali sastanak s poljoprivrednim proizvođačima iz Semberije, predstavnicima firme “Janja Plod” d.o.o. i Poljoprivredne zadruge “Agrofarmer” Janja.

Tema sastanka bio je osvrt na proteklu godinu i proširenje višegodišnje saradnje kada je u pitanju otkup kultura za predstojeću sezonu za Bingovu maloprodaju, ali i industrijsku proizvodnju.

Zadovoljstvo saradnjom s kompanijom Bingo izrazili su svi prisutni poljoprivrednici, kao i Esad Šukilović, direktor “Janja plod” d.o.o., firme koja se bavi proizvodnjom, otkupom i prodajom voća i povrća za maloprodaju. Istakao je da saradnja s Bingom traje šest godina, od kada su za potrebe Bingo trgovina osigurane velike količine voća i povrća proizvedenog u Semberiji. Navodi kako će u ovoj godini Bingo otkupiti preko 5.000 tona raznih kultura, te da je zagarantovan otkup i sigurna isplata ključ ove uspješne saradnje.

U planu je otkup voća, a Bingo grupacija će nastaviti s otvaranjem novih mogućnosti za nove proizvođače širom BiH.”

Kompanija Bingo je fabriku “Semberka”, koja je bila u stečaju, kupila 2016. godine, te je iste godine pokrenula proizvodnju, a 2017. je počela saradnja sa zadrugom “Agrofarmer” iz Janje. Tokom 2020. godine otkupili su 2.400 tona krompira i probni dio proizvodnje paštrnjaka. Oko 500 t sušenog programa “Semberka” godišnje izvozi na tržište  Evropske unije, te na tržište susjednih zemalja. Oko  200 tona  sušenog programa plasiraju unutar BiH.

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.