Tema u fokusu

B2B razgovori u Banja Luci povezali privrednike iz različitih sektora


Sa organizovanjem B2B susreta Poslovne novine počele su prošle godine nastavljajući tradiciju povezivanja uspješnih kompanija. Kako je rasla potreba direktora i vlasnika firmi da se upoznaju u cilju proširenja poslovnih partnerstava i promovisanja svojih proizvoda tokom pandemije, tako se nizao broj poslovnih susreta i u ovoj godini. Pružena im je prilika da se kroz projekat “Pouzdanost” četvrtkom u podne povezuju sa bonitetno pouzdanima i komuniciraju međusobno u svrhu poboljšanja svog poslovanja, razmjene ideja i vizija.

Ovog četvrtka, u skladu sa epidemiološkom situacijom Poslovne novine i LRC, članice LRC Grupe organizovale su B2B susret “Četvrtkom u podne sa bonitetno pouzdanima” u Banjaluci, u Hotelu Courtyard by Marriott, uz podršku Ziraat Bank BH i logističkog partnera Express Courier UPS-a.

Sponzor ručka na kojem su razmijenjeni kontakti i dogovorene buduće saradnje bila je firma Voice Planet iz Banja Luke, a institucionalnu podršku dala je Privredna komora Republike Srpske. 

Inspirativne priče direktora kompanija koje su na tržištu relativno mlade i posluju tek tri ili šest godina ulijevaju nadu u budućnost. Upravo ove firme zapošljavaju veliki broj mladih ljudi i izvoze na strana tržišta.  Skupu su prisustvovali i biznismeni koji su uspješno poslovali na stranim tržištima, a tokom pandemije su razvili proizvode i usluge i za domaće tržište.

Uspješne razgovore vodili su predstavnici kompanija iz Banja Luke: ICE-DAMIS, Klinika Dr Kostić i Euroguma, M&I SYSTEMS, Ribnjak Janj iz Banja Luke, te firme iz Sarajeva: INTER-ENGS INNOVATIONS i Grand-Trade d.o.o., iz Tuzle: JP MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA, te firme iz Doboja: Transport Radovanović i iz Laktaša Masiv Stil.

Prolaskom kroz LRC-ovu certifikaciju, kompanije ulaze u zajednicu koja okuplja prepoznatljiva i kvalitetna preduzeća u cijeloj BiH, te dobijaju garanciju kvalitete za sve one koji žele raditi s njima.

Certifikat bonitetne pouzdanosti dobile su firme AHM d.o.o. iz Lukavca, i Monter d.o.o. iz Konjica.