Transport Radovanović planira nova zapošljavanja i širenje poslovanja

Transport Radovanović planira nova zapošljavanja i širenje poslovanja

Iako je prošla godina bila izazovna i za firmu Transport Radovanović, te su morali imati mnogo strpljenja i pratiti smjernice nadležnih organa kako bi što lakše prebrodili i prevazišli poteškoće sa kojima su se susreli, 2020. godinu ova firma ipak je završila sa ispunjenim svim ciljevima.

Ispunili smo i više od očekivanog i prešli smo normu koju smo zamislili, a samim tim i uvećali prihod za čak 250 posto u odnosu na 2019. godinu. I ova godina za nas je počela dobro, sa stalnim kontinuitetom posla koji je prenijet iz prethodne godine. Osim poteškoća sa vremenskim nepogodama, s obzirom na to da je to faktor koji usporava naše poslovanje, to jeste protok saobraćaja, nije bilo drugih neplaniranih poteškoća“, kazao je za Poslovne novine Mladen Radovanović, direktor firme.

Početkom ove godine firma Transport Radovanović zaključila je nove ugovore, koje za sada uspješno realizuju. Uskoro, kako je kazao Radovanović, će potpisati nove poslovne ugovore, što bi značilo povećanje obima posla za 10 do 15 posto.

Planiramo i proširivanje poslovanja jer je interesovanje za naše usluge u stalnom porastu. Započeli smo i jedan novi projekt pored transporta u međunarodnom saobraćaju i nadamo se da će, ako sve bude teklo po planu, realizacija tog projekta početi početkom narednog mjeseca, a to je preseljenje na novu lokaciju na kojoj ćemo pružati usluge autopraonice, servisiranja i vulkaniziranja za teretni i putnički program. Pored toga tu će se, između ostalog, nalaziti i skladište i prodaja svih vrsta ogrjeva za preduzeća i domaćinstva. U planu nam je i otvaranje tri nova radna mjesta“, istakao je Radovanović.

Firma je osnovana 2017. godine, a od samog početka kretala se uzlaznom putanjom, ali ne sa tako velikim kontinuitetom napretka, s obzirom na to da je na početku raspolagala sa dvije vozne jedinice, dva solo kamiona koji su vršili transport u međunarodnom saobraćaju. Međutim, uspjeli su da već 2018. godine povećaju poslovanje i prošire vozni park, čime je firma išla ka većem razvoju i proširenju.

Firma se bavi međunarodnim transportom. Pored redovnog transporta sa šleperima i ceradama vršimo i transport drvnih sortimenata iz inostranstva, kao i uvoz istih. Okrenuti smo pretežno istočnom dijelu Evrope i zemljama kao što su Poljska, Ukrajina, Češka i Slovačka, pa čak i daleka Rusija i Kazahstan“, zaključio je Radovanović.

Piše: Minela Pamuk

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.