Novosti

U Crnoj Gori očekuju bolju ljetnu sezonu


Proces vakcinacije u regionu i svijetu daje nadu turističkim organizacijama, hotelijerima i ugostiteljima u Crnoj Gori da će predstojeća ljetnja sezona biti bolja od prošlogodišnje, a očekivanja su da će ove godine imati 50 posto prometa od onog koji je ostvaren rekordne 2019. godine.

Predsjednik opštine Bar Dušan Raičević ističe i da je prepoznat apel predstavnika turističkog sektora da turistički radnici u Crnoj Gori budu uvršteni u primarnu kategoriju za vakcinaciju čime se, kaže, šalje dodatna poruka da je Crna Gora bezbjedna destinacija za ljetovanje.

Izazovna turistička sezona u godini iza nas. Ove godine, prije svega poštujući sve ono što nosi trenutna epidemiološka situacija, a koja je značajno poboljšana u prethodnih nekoliko nedjelja i mjeseci, stvaraju se jasne pretpostavke da turistička sezona 2021. bude održana u značajno boljem obimu nego što je bila prethodna“, rekao je Raičević u Baru novinarima iz Srbije.

Direktorka Nacionalne Turističke organizacije Crne Gore Ana Tripković-Marković kaže da je za ovu ljetnu sezonu sada mnogo više optimističnija nego što je bila zimus, a najviše zbog početka globalnog procesa vakcinacije.

Epidemiološka situacija je bolja iz dana u dan, mi smo u stalnom kontaktu sa privredom i najave za ovu sezonu su dobre. Također, radi se intenzivno na uspostavljanju međunarodnog avio- saobraćaja“, rekla je Tripković-Marković.