Novosti

Otrant Star u Sutomoru gradi hotel sa pet zvjezdica


Barska kompanija Otrant star rekonstruisaće i dograditi turističko naselje Ineks – Zlatna obala u Sutomoru. Planirana je izgradnja centralnog hotela kategorije pet zvjezdica, spa centra, dok je u okviru druge faze planirana adaptacija postojećih vila.

Na idejno rješenje saglasnost je dao Direktorat glavnog državnog arhitekte, koju je potpisao ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović.

Osnivač Otrant stara je biznismen Branko Ćupić, a izvršni direktor Dejan Đurović. Projektant je danilovgradski Ing-invest Ilije Radulovića.

Ukupna površina parcela je 35.667 kvadrata.

Turističko naselje Ineks Zlatna obala se sastoji od grupe vila, objekta recepcije sa platoom za parkiranje i podzemne etaže sa tehničkim prostorijama, garažom i administracijom. Hotel uz obalu je srušen.

Hotel će biti smješten na padini ispod nivoa recepcije. Imaće podrum, prizemlje i dva sprata. Prvi i drugi sprat objekta predstavljaju smještajne jednotraktne etaže sa sobama koje gledaju direktno na more sa velikim natkrivenim terasama. U okviru svake od ove dvije etaže nalazi se po 30 dvokrevetnih soba.

U okviru prizemlja nalazi se restoran sa kuhinjom od 717 kvadrata, što je dovoljno za 350 gostiju. U okviru spa centra planirani su zatvoreni bazen sa ležaljkama, svlačionice i prostorije spa tretmana, saune, turska kupatila, masaže. Ukupna bruto površina spa centra iznosi 722, a neto površina objekta je 640,5 kvadrata.