Novosti

Payoneer sklopio sporazum sa eBayom


Payoneer, globalna platforma za plaćanja i elektronsku trgovinu koja podstiče rast miliona digitalnih biznisa širom svijeta, objavio je da je pokrenuo saradnju sa eBayom kako bi prodavcima u odabranim zemljama omogućio da budu plaćeni za ono što prodaju na eBay platformi.

Ebay se udružio sa Payoneerom u okviru svoje misije modernizacije platforme, pojednostavljenja njenog funkcionisanja i lakše naplate za prodavce širom svijeta.

Uz pomoć Payoneera, prodavci na eBayu će imati brži pristup sredstvima, veću fleksibilnost u upravljanju naplatama u različitim valutama i bolji pristup potencijalnim kupcima preko različitih međunarodnih eBay sajtova.

Payoneer će od aprila 2021. godine upravljati naplatama eBay prodavaca iz Kine, dok će eBay proširiti upravljanje plaćanjima širom svijeta. eBay i Payoneer namjeravaju da ovu uslugu uvedu i u drugim zemljama tokom ove godine.

Payoneer je sklopio ovaj sporazum nakon najave da će postati postati javno akcionarsko društvo kasnije ove godine zahvaljujući poslovnom aranžmanu sa jednom kompanijom za preuzimanja u posebne svrhe. Talas digitalizacije koji se ubrzao tokom pandemije je dodatno istakao važnost nesmetane globalne trgovine, s obzirom da sve više kupaca i prodavaca trguje na međunarodnom nivou.