Novosti

Pet IT kompanija iz Sarajeva dobilo podršku za nova zapošljavanja u okviru EGG projekta


U okviru projekta “Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta (EGG)” koji implementira razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BIH), a koji je finansiran od strane Vlade Kraljevine Norveške, 10. marta 2021. godine objavljen je Javni poziv malim i srednjim preduzećima iz softverske industrije za iskazivanje interesa za podrškom na provođenju projekata unapređenja tehnološke opremljenosti i obuka za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju potrebne radne snage u 2021. godini. Krajnji rok za dostavljanje prijava bio je 2. april 2021. godine.

Na javni poziv su se mogle prijaviti sve zainteresovane BiH IT kompanije koje ispunjavaju obavezne i eliminatorne kriterije te su registrovane ili imaju registrovanu ispostavu na području jedne ili više partnerskih jedinica lokalne samouprave.

Od ukupno 10 zaprimljenih prijava u okviru javnog poziva, Komisija za evaluaciju i odabir korisnika je na temelju smjernica i kriterija navedenih u javnom pozivu, te konačne bodovne rang liste, jednoglasnom odlukom odabrala 5 projektnih prijedloga čija će realizacija biti podržana tokom 2021. godine od strane projekta EGG.

Podršku su dobile sljedeće kompanije: Mistral Technologies, Isatis Sarajevo, Rubicon, Authority Partners Sarajevo i Klika.

Svi podnosioci prijava na ovaj javni poziv će biti obaviješteni putem mejla o rezultatima. Sa kompanijama čiji su projektni prijedlozi odabrani za finansiranje, a shodno UNDP-ovim pravilima i procedurama, će biti potpisani ugovori o dodjeli sredstava.