Konzum pokrenuo novi projekat „Proizvedeno u BiH“

Konzum pokrenuo novi projekat „Proizvedeno u BiH“

Podrška domaćoj proizvodnji kontinuirano je opredjeljenje poslovanja Konzuma, te je s ciljem dodatne promocije domaćih proizvoda pokrenut projekat „Proizvedeno u BiH“.

Ideja projekta je da se istakne značaj domaće proizvodnje kako izvorno domaćih proizvoda tako i stranih brendova koji su pokrenuli prozvodnju u BiH, zaposlili domaću radnu snagu i koriste domaće sirovine.

Tako je Franck pokrenuo proizvodni pogon za preradu i proizvodnju kafe u Grudama, sokove Pipi i Spezi proizvodi Hercegovina vino u Čitluku, Harmony papirnati program nastaje u Banja Luci u obnovljenoj fabrici SHP Celex, a također u Banja Luci proizvode se Max Clean sredstva za čišćenje, Hellena sredstva za ličnu higijenu i Orlando omekšivači za veš.

S druge strane, pohvalno je da sve veći broj domaćih brendova privlači pažnju i naklonost velikog broja potrošača poput Maza krem namaza i Tops biskvita koje AC Food proizvodi u Velikoj Kladuši, brašna Zlatni puder iz Klasovih proizvodnih pogona u Sarajevu  i mliječnih proizvoda Molky, Natura i Milkland, koje proizvodi Mliječna industrija 99 u Gradačcu.

Sretni smo jer nastavljamo našu dugogodišnju kampanju podrške domaćoj proizvodnji „Volim domaće“ koju smo intenzivirali prošle godine pod sloganom “Kupujmo domaće jer domaće se voli jače“. Sada u nešto drugačijem obliku i sa naglaskom na svu proizvodnju koja se odvija u Bosni i Hercegovini bez obzira na porijeklo brenda želimo i dalje kroz niz planiranih aktivnosti sugerisati na važnost kupovine domaćih proizvoda jer time direktno pomažemo unapređenje domaće privrede“, izjavio je Haris Arnautović, rukovoditelj Službe marketing Konzuma.

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.