Novosti

Konzum pokrenuo novi projekat „Proizvedeno u BiH“


Podrška domaćoj proizvodnji kontinuirano je opredjeljenje poslovanja Konzuma, te je s ciljem dodatne promocije domaćih proizvoda pokrenut projekat „Proizvedeno u BiH“.

Ideja projekta je da se istakne značaj domaće proizvodnje kako izvorno domaćih proizvoda tako i stranih brendova koji su pokrenuli prozvodnju u BiH, zaposlili domaću radnu snagu i koriste domaće sirovine.

Tako je Franck pokrenuo proizvodni pogon za preradu i proizvodnju kafe u Grudama, sokove Pipi i Spezi proizvodi Hercegovina vino u Čitluku, Harmony papirnati program nastaje u Banja Luci u obnovljenoj fabrici SHP Celex, a također u Banja Luci proizvode se Max Clean sredstva za čišćenje, Hellena sredstva za ličnu higijenu i Orlando omekšivači za veš.

S druge strane, pohvalno je da sve veći broj domaćih brendova privlači pažnju i naklonost velikog broja potrošača poput Maza krem namaza i Tops biskvita koje AC Food proizvodi u Velikoj Kladuši, brašna Zlatni puder iz Klasovih proizvodnih pogona u Sarajevu  i mliječnih proizvoda Molky, Natura i Milkland, koje proizvodi Mliječna industrija 99 u Gradačcu.

Sretni smo jer nastavljamo našu dugogodišnju kampanju podrške domaćoj proizvodnji „Volim domaće“ koju smo intenzivirali prošle godine pod sloganom “Kupujmo domaće jer domaće se voli jače“. Sada u nešto drugačijem obliku i sa naglaskom na svu proizvodnju koja se odvija u Bosni i Hercegovini bez obzira na porijeklo brenda želimo i dalje kroz niz planiranih aktivnosti sugerisati na važnost kupovine domaćih proizvoda jer time direktno pomažemo unapređenje domaće privrede“, izjavio je Haris Arnautović, rukovoditelj Službe marketing Konzuma.