Novosti

Hrvatska se priprema za ljetnu turističku sezonu


Hrvatski ugostitelji su sa Štabom civilne zaštite dogovorili sve detalje plana za povratak normalnog u industriji svadbi, događaja i koncerata. Prvi korak će biti da se odrade probni događaji i ako sve prođe dobro, vraćaju se koncerti i tradicionalne velike svadbe.

Na sastanku sa Štabom ugostitelji su dogovorili da će u četvrtak ipak prvo odraditi probni poslovni događaj od četiri sata gdje će biti gosti koji su primili dvije doze vakcine.

Sedam dana kasnije, gosti će se testirati da bi se vidjelo kako je prošla proba, objasnila je Žaklina Troskot, predsjednica Nezavisnog udruženja ugostitelja.

Već u subotu slijedi probna simulacija svadbe. – Oko 120 zvanica, vakcinisanih sa obje doze ili oni koji su preboljeli koronu u proteklih 180 dana i oni sa negativnim PCR testom. Održaće se klasična ceremonija uz večeru i muziku uživo, rekla je Troskot.

Nakon svadbe slijede i prvi probni koncerti koje iščekuje cijela event industrija koja živi jedino od pomoći države. Na pozornici popularne zagrebačke Tvornice kulture u posljednjih godinu dana održan je samo jedan koncert i to tek prošlog mjeseca.