Tema u fokusu

Kompanija DDC MLS u prvom kvartalu 2021. zaposlila dodatnih 300 radnika


Kompanija DDC MLS nastavila je pozitivan trend i rast iz 2020. godine te je u prvom kvartalu 2021. uspjela zaposliti dodatnih 300 radnika. Sada imaju ukupno 1.500 zaposlenih koji uspješno obavljaju poslove na preko 12 evropskih jezika na različitim projektima za njihove inostrane klijente.

Ponosni smo na naš cjelokupan kolektiv koji zaista pruža maksimum i doprinosi kompletnom performansu kompanije. Planiramo ulagati još više u naše zaposlenike te im omogućiti adekvatne programe usavršavanja i edukacija, kako bi se dodatno izgradili i bili još bolji u svom poslu. Imamo za cilj da još više rastemo i otvaramo nova radna mjesta, pa nam je i ubuduće potrebno kvalitetno radno osoblje“, kazala je za Poslovne novine Belma Mušanović, generalna menadžerica kompanije DDC MLS.

Adekvatno planiranje i reorganizacija pomogli su im u tome da budu u situaciji da zapošljavaju nove radnike. Rekonstruiranjem menadžmenta kompanije i uvođenjem novih pozicija uspjeli su se pripremiti za rast i odgovoriti novim izazovima na najvišem nivou.

Prethodno usvojeni program rada od kuće omogućio im je obavljanje svih procesa i poslova kompanije, te zadržavanje kontinuiteta poslovanja i u vrijeme pandemije.

Povećali smo plate svim zaposlenim zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima iz prethodne, ali i tekuće godine. S obzirom na to da su zaposlenici upravo oni koji daju najveći doprinos i pomažu rast kompanije odlučili smo izdvojiti novčana sredstva u visini od 700.000 KM na godišnjem nivou kako bismo im povećali platu za 3 do 5 posto te ih tako nagradili za njihov trud, rad i fenomenalan doprinos. I u narednom periodu planiramo adekvatno nagrađivati naše zaposlenike te nastaviti stvarati što bolje radno okruženje“, istakla je Mušanović.

Planovi za ovu godinu su održati trenutni nivo poslovanja, što im je najbitnije, ali će raditi i na njegovom širenju.

Do kraja 2021. godine planiramo započeti nove projekte u kojima ćemo pružati usluge za nekoliko različitih govornih područja te zaposliti dodatnih 300 ljudi. Pored toga, planiramo ulagati u infrastrukturu kompanije, unapređivati IT sisteme i raditi na digitalizaciji internih procedura i procesa, a sve kako bismo na što lakši način mogli pružiti podršku našim zaposlenicima te održali standard u uslugama koje pružamo našim klijentima“, dodala je Mušanović.

Mušanović podsjeća kako je kompanija DDC MLS ovakve rezultate postigla zahvaljujući aktivnom praćenju svih dešavanja i aktuelnosti u vezi sa pandemijom koronavirusa, te činjenici da su od samog početka radili na strategiji na osnovu koje su postupali dalje.

Na samom početku pandemije kompanija je, kao dio prethodno definiranog plana, uključila mogućnost rada od kuće. Kako smo u tom periodu zapošljavali otprilike 500 ljudi na dvije lokacije, morali smo odmah reagirati u cilju sprečavanja širenja zaraze, kao i osiguranja kontinuiranog rada na svim projektima. Prve zaposlenike smo počeli slati na rad od kuće već na početku marta 2020, dok je do kraja mjeseca cijeli kolektiv obavljao sve poslovne zadatke iz svojih domova. Tim potezom uspjeli smo održati kontinuitet i sigurnost poslovanja“, kazala je.

Zbog svega što su preduzeli kako bi njihovo poslovanje bilo nastavljeno bez prekida i poteškoća, ali i činjenice da su od marta do decembra 2020. godine zaposlili 700 novih radnika, sa sigurnošću iz ove kompanije mogu reći da su doživjeli odličan rast i ekspanziju u toku pandemije.

Piše: Minela Pamuk