Tema u fokusu

Sjajne priče uspješnih firmi predstavljene na B2B susretu u Mostaru


Svaki B2B susret obraduje nas sjajnim pričama firmi koje dođu da se predstave, pa tako i današnji u Mostaru. Znati iskoristiti potencijal kako ljudi, tako i prirodnih bogatstava koje naša zemlja pruža, bitan je faktor uspješnosti jedne kompanije. Oni koji to znaju došli su da podijele znanje sa drugima, a mi smo im to omogućili.

Ovog četvrtka, u skladu sa epidemiološkom situacijom Poslovne novine i LRC, članice LRC Grupe organizovale su B2B susret “Četvrtkom u podne sa bonitetno pouzdanima” u Mostaru, u Intera Tehnološkom parku, uz podršku Ziraat Bank BH i logističkog partnera Express Courier UPS-a.

Ugostili smo poslodavce firmi, koje su za kratko vrijeme uspjeli ostvariti veliki uspjeh u svom poslovanju, te su željele iskoristiti ovaj susret za međusobno upoznavanje i sklapanje dobrih poslovnih odnosa.

Epidemološka situacija je učinila da se ljudi odmaknu jedni od drugih, te je sve manji i interes za druženjem. Zbog toga su naši B2B susreti osvježenje za kompanije koje uspješno posluju u BiH, ali i van nje.

To su kompanije koje nisu posustale pod uticajem pandemije, koje su iskoristile ovu situaciju da se izgrade i učvrste svoje korijenje, da idu prema svim cilju, a to je biti uspješniji iz godine u godinu.

Tako su nam se u Intera Tehnološkom parku pridružile firme iz Sarajeva: Triglav osiguranje, Establish, Exclusive Plus, Inter Engs Innovations, te firme iz Mostara: Hotel Pasha, Univerzitet modernih znanosti – CKM, InfiniaMobis, Mopharm, Hotel Hercegovina, Fortuna Tours, Commerce Engineering, Zendev i iz Širokog Brijega Uniko, dok nam se iz Posušja pridružio načelnik Opštine Posušje Ante Begić, te firme: Radio Posušje i Lager. Također je prisustvovala i Lović&Co iz Lukavca.

Čast i zadovoljstvo nam je bilo ugostiti gradonačelnika Mostara Dr. Mario Kordića, koji je imao samo riječi hvale za B2B susrete, te predstavnike gradske uprave Grada Mostara.