Tema u fokusu

MFC: Ove godine počinje prodaja projekta Casa de Lusso u Osjeku


Neizvjestan je bio početak godine za mnoge privredne djelatnosti, ali se nadaju svi da će popuštanje mjera i ljeto koje dolazi donijeti poboljšanje i u poslovanju. Kompanija MFC d.o.o. trenutno radi i ima mnogo, kako je za Poslovne novine kazao Muhamed Emin Fattah direktor kompanije, otvorenih frontova u ovom trenutku, te se nadaju poboljšanju ekonomske situacije dolaskom turista i dijaspore.

U suprotnom, smatram da ćemo mi, kao i mnoge druge kompanije, zapasti u velike probleme, ukoliko bi se kriza produžila i na 2022. godinu“, istakao je Fattah.

Kako je kazao Fattah, uspjeli su ubijediti poslovne partnere i investitore u 2020. da se ne zaustavljaju s poslovima i projektima, obećavajući im bolje rezultate u 2021. i 2022. godini. Prema njihovim predviđanjima i analizama, ova godina će biti mnogo bolja od prethodne.

Do sada smo radili na više projekata, a neki od najznačajnijih svakako su Ilidža River (stambena zgrada u samom centru Ilidže), Osjek 72 (stambene vile u samom centru Osjeka), Osjek Oasis (projekt sa 10 vila), kafe restoran Kilim, te Matal (naselje od 60 kuća). Projekti na kojima trenutno radimo su: projekt Casa de Lusso (kompleks od 24 ville u Osjeku jedan od najljepših projekata do sada koje radimo); najnoviji projekt koji smo počeli u ovoj godini “Royal Terrace” stambena zgrada direktno na Jablaničkom Jezeru (nešto novo i jedinstveno na Jablaničkom Jezeru); projekt u Brezi gdje radimo na infrastrukturi koja će služiti 33 vile u budućnosti, kao i brojni drugi projekti“, istakao je Fattah.

Ove godine planiraju da počnu sa prodajom projekta Casa de Lusso u Osjeku, sve su pripremili da kupac može izgraditi kuću svojih snova. Uložili su mnogo novca i truda u taj projekt, jer je u pitanju, kažu, jedna nova ideja stanovanja za građane, koja je razvijena u Turskoj, Americi i arapskim zemljama odavno. Riječ je o kompleksu zatvorenog tipa sa čuvarom, nadzornim kamerama, baštovanima za održavanje kompleksa, unutrašnjom rasvjetom.

Slična situacija je i sa drugim bitnim projektom za ovu godinu, a radi se o zgradi na Jablaničkom jezeru koja će biti prva zgrada tog tipa direktno na jezeru. Radi se o luksuznom stambenom objektu, čije ćemo detalje kasnije objaviti u javnost“, dodao je.

 

Iako je prethodna godina bila dosta izazovna i teška, MFC je uspio zadržati sve radnike, kako u restoranu, tako i u firmi, te su zabilježili i rast broja uposlenika.

Od predhodne godine smo očekivali mnogo, ali nakon neočekivanih dešavanja i događaja, ipak smo zadovoljni da smo zabilježili dobit, a ne gubitke na kraju godine i to smatramo uspjehom u 2020. godini. Nadamo se da će 2021. biti mnogo bolja za sve firme u svim djelatnostima u BiH i svijetu“, poručio je Fattah.

MFC je jedna od brzorastućih kompanija, a Fattah kaže kako uspjevaju da stalno rastu zahvaljujući iskustvu, stručnosti i jedinstvu članova kompanije, kao i dobrim vezama i poštenom odnosu prema stranim investitorima i kupcima. Trenutno posluju u Bosni i Hercegovini i Turskoj, a glavna klijentela su im lokalno stanovništvo, dijaspora i stranci iz zaljevskih zemalja.

Piše: Minela Pamuk