Naslovnica Dešavanja Elektroprenos BiH u objekte ulaže više od milion eura

Elektroprenos BiH u objekte ulaže više od milion eura

Skupština akcionara “Elektroprenosa BiH” u srijedu je na sjednici u Banjaluci odobrila odluku o ulaganjima u objekte te kompanije više od milion eura.

Ovom odlukom odobrene su rekonstrukcije postojećih transformatorskih stanica, izgradnja dva nova dalekovoda, tri rekonstrukcije postojećih dalekovoda, te nabavka prigušnica i rekonstrukcija poslovnih objekata u operativnim područjima Banjaluka i Tuzla, saopšteno je iz “Elektroprenosa”.

Odobrena je i odluka Upravnog odbora o usvajanju finansijskog plana za period 2021-2023. godina, te odluka Upravnog odbora o usvajanju revidovanog finansijskog izvještaja kompanije za prošlu godinu.

Akcionari su donijeli odluku o raspodjeli dobiti za period od 1. januara do 31. decembra 2020. godine, u iznosu od 2.549.143 KM.

Riječ je o dobiti iz bilansa stanja od ukidanja revalorizacionih rezervi i nije dobit iz osnovne djelatnosti, a raspodjeljuje se 509.829 KM za rezerve u skladu sa zakonom i odlukom o obaveznim i posebnim rezervama kompanije, a 2.039.314 KM u neraspoređenu dobit.

Odobrena je odluka Upravnog odbora “Elektroprenosa BiH” o presUpravnotanku funkcije vršioca dužnosti izvršnog direktora za kadrovske poslove, te donesena odluka o davanju prethodnog jednoglasnog odobrenja Upravnom odboru da za vršioca dužnosti izvršnog direktora za kadrovske poslove bude imenovana Dušica Šolaja, dodaje se u saopštenju.

Redovnoj sjednici su prisustvovali predsjednik Vlade Republike Srpske i član Skupštine Radovan Višković, predsjednik Vlade FBiH Fadil Novalić, članovi Uprave “Elektroprenosa BiH”, sa generalnim direktorom Žarićem na čelu, kao i predsjednik Upravnog odbora kompanije Branko Baroš.