Novosti

Fabrika “Mraz” otvara pogon u Nevesinju: Za mjesec posao za 60 radnika


Kompanija tekstila “Mraz” sa sjedištem u Palama za mjesec trebalo bi da otvori proizvodni pogon u Nevesinju, koji bi zapošljavao od 120 do 150 radnika, pri čemu će imati podršku opštine Nevesinje.

Opština Nevesinje i kompanija ‘Mraz’ iz Pala, koja je nedavno kupilo nevesinjsku fabriku tekstila ‘Klaudia’, potpisaće u skorije vrijeme memorandum o poslovnoj saradnji”, rekao je Milenko Avdalović, načelnik ove opštine.

Kako kaže, radi se ozbiljnom privrednom subjektu iz oblasti tekstila s kojim će lokalna uprava uspostaviti partnerski odnos kako bi se sačuvala radna mjesta i održao kontinuitet tekstilne proizvodnje u Nevesinju.

Ova fabrika bi za mjesec trebala da otvori novi proizvodni pogon i u prvoj fazi bi bilo zaposleno 60, pa u nekoliko faza po 30 radnika, što bi ukupno bilo 150 radnika”, kazao je Avdalović.

Ističe da je osam radnika koji će biti rukovodeći već na obuci u Foči u pogonu, gdje treba da budu mjesec dana, nakon čega će oni obučavati radnike koje bi bili zaposleni u prvoj grupi.

Kompanija Mraz je nedavno kupila Fabriku tekstila Klaudia i vjerovatno će zaposliti dio onih koji su radili u ovoj fabrici, ali sigurno je da će biti zaposleni i novi radnici. Ona je rastuća tekstilna kompanija koja, osim u sjedištu društva u Palama, ima i pogone u Foči, Rogatici i Travniku”, kazao je Avdalović.