Una Bejtović: Online PR Masterclass serijal za prave poruke na pravom mjestu

Una Bejtović: Online PR Masterclass serijal za prave poruke na pravom mjestu

Promašena kampanja? Nesporazum? Neobjavljena vijest? Dosadan event? Nesadržajna obraćanja direktora, gostiju u medijima, predavača na konferencijama? Zvuči poznato? Naš javni diskurs prepun je promašenih prilika za odlično poentiranje i slanje poruke. Potrebno je unaprijediti njegov kvalitet.

Nakon skoro trideset godina iskustva u medijima i odnosima s javnošću, te nebrojeno mnogo prezentacija, predavanja, radionica održanih za druge, Una Bejtović je odlučila da napravi svoj online masterclass serijal. Sigurno će pomoći mnogima da redefiniraju svoj pristup komuniciranju koje im je u konačnici i dio posla i svakodnevnice, bez obzira jesu li poduzetnici/e, PR menadžeri/ice, osobe koje se često pojavljuju u medijima i slično.

Za početak serijala, u srijedu 16.06. kreće se sa temom „Šta je PR i zašto je vrlo važan za vaš posao?“. Previše je kompanija, organizacija i pojedinaca koji uprkos svojoj misiji i mandatu ne posvećuju dovoljno pažnje artikuliranju svojih ključnih poruka niti definiranja svrhe svoje komunikacije. Ne želite biti jedni od njih!

Na masterclassima „Kako da vam mediji postanu saveznici“ (23.06) i „Kako da vaše saopštenje stigne na naslovnice“ (30.06) oni koji prirodom posla često komuniciraju s medijima dobit će potpunu sliku kako mediji funkcioniraju iznutra, kako izgraditi s njima odnose. Mnogi smatraju medije kao servis dužan objaviti sve, uključujući petostrane eseje o njihovom projektu ili proizvodu, te im teško pada izostanak njihovih saopštenja u medijskom prostoru. Uz ovaj masterclass, tome će se stati u kraj i naučit ćete pisati saopštenja koja će novinari/ke zaista željeti na svojim naslovnicama!

Una ističe da se posebno ponosi što će organizovati prvi ikad masterclass „Moderirajte kao profesionalac/ka“ (07.07) jer je moderiranje njena i ljubav ali i vještina koju razvija otkako zna za sebe. Svjedočila je toliko puta kako su važni događaji sa odličnim govornicima/ama propali zbog neprofesionalnih moderatora/ica. Nećemo dozvoliti da se to dogodi i vama!

U konačnici, kao kruna cijelog serijala, tu je masterclass „Javni nastup nije bauk“(14.07)! Vrijeme je da u javnom prostoru imamo školovane govornike i govornice koji kvalitetom svog istupanja pomjeraju granice i postavljaju nove standarde. Riješit će vas treme, naučiti kako strukturirati svoje izlaganje, ali i šta je važno za njegovu uspješnu izvedbu da sljedeći put zablistate!

Ako se prepoznajete u nekim od ovih slučajeva, na www.javninastup.ba nađite više informacija o radionicama i popustima i prijavite se! Pet narednih srijeda od 15 do 18 sati neka bude rezervirano za PR usavršavanje koje će nam svima uljepšati ljeto! Dobrodošli!

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.