Tema u fokusu

Una Bejtović: Online PR Masterclass serijal za prave poruke na pravom mjestu


Promašena kampanja? Nesporazum? Neobjavljena vijest? Dosadan event? Nesadržajna obraćanja direktora, gostiju u medijima, predavača na konferencijama? Zvuči poznato? Naš javni diskurs prepun je promašenih prilika za odlično poentiranje i slanje poruke. Potrebno je unaprijediti njegov kvalitet.

Nakon skoro trideset godina iskustva u medijima i odnosima s javnošću, te nebrojeno mnogo prezentacija, predavanja, radionica održanih za druge, Una Bejtović je odlučila da napravi svoj online masterclass serijal. Sigurno će pomoći mnogima da redefiniraju svoj pristup komuniciranju koje im je u konačnici i dio posla i svakodnevnice, bez obzira jesu li poduzetnici/e, PR menadžeri/ice, osobe koje se često pojavljuju u medijima i slično.

Za početak serijala, u srijedu 16.06. kreće se sa temom „Šta je PR i zašto je vrlo važan za vaš posao?“. Previše je kompanija, organizacija i pojedinaca koji uprkos svojoj misiji i mandatu ne posvećuju dovoljno pažnje artikuliranju svojih ključnih poruka niti definiranja svrhe svoje komunikacije. Ne želite biti jedni od njih!

Na masterclassima „Kako da vam mediji postanu saveznici“ (23.06) i „Kako da vaše saopštenje stigne na naslovnice“ (30.06) oni koji prirodom posla često komuniciraju s medijima dobit će potpunu sliku kako mediji funkcioniraju iznutra, kako izgraditi s njima odnose. Mnogi smatraju medije kao servis dužan objaviti sve, uključujući petostrane eseje o njihovom projektu ili proizvodu, te im teško pada izostanak njihovih saopštenja u medijskom prostoru. Uz ovaj masterclass, tome će se stati u kraj i naučit ćete pisati saopštenja koja će novinari/ke zaista željeti na svojim naslovnicama!

Una ističe da se posebno ponosi što će organizovati prvi ikad masterclass „Moderirajte kao profesionalac/ka“ (07.07) jer je moderiranje njena i ljubav ali i vještina koju razvija otkako zna za sebe. Svjedočila je toliko puta kako su važni događaji sa odličnim govornicima/ama propali zbog neprofesionalnih moderatora/ica. Nećemo dozvoliti da se to dogodi i vama!

U konačnici, kao kruna cijelog serijala, tu je masterclass „Javni nastup nije bauk“(14.07)! Vrijeme je da u javnom prostoru imamo školovane govornike i govornice koji kvalitetom svog istupanja pomjeraju granice i postavljaju nove standarde. Riješit će vas treme, naučiti kako strukturirati svoje izlaganje, ali i šta je važno za njegovu uspješnu izvedbu da sljedeći put zablistate!

Ako se prepoznajete u nekim od ovih slučajeva, na www.javninastup.ba nađite više informacija o radionicama i popustima i prijavite se! Pet narednih srijeda od 15 do 18 sati neka bude rezervirano za PR usavršavanje koje će nam svima uljepšati ljeto! Dobrodošli!