Novosti

Bez ponuda za kupovinu Doma penzionera Nedžarići


Na javni poziv za dostavljanje ponuda u zatvorenim kovertama za kupovinu Doma penzionera Nedžarići u Sarajevu koji je raspisala Agencija za privatizaciju FBiH niko nije dostavio ponudu, potvrdio je za Faktor Drago Vrbić, direktor Agencije.

Podsjećamo, devastirani Dom penzionera prodaje Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje po treći put, a početna cijena je 10,3 miliona KM.

Ponude je trebalo da budu dostavljene 2. juna, a njihovo otvaranje, direktni razgovori sa ponuđačima, su bili predviđeni 4. juna.

Nijedna ponuda nije bila za Dom penzionera Nedžarići, odmah da vam kažem. Nijedna ponuda nije zaprimljena. Prodaja je trebalo da ide preko nas, objekat prodaje Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje. Međutim, očito da oni to rade napamet. Više im to neću dopustiti, ako ne zainteresiraju kupca, da ja imam prijava, jer ovo je meni već treći put da trošim novac Agencije za kojekakve objave“, rekao je Vrbić za Faktor.

Podsjećamo, Dom penzionera u Nedžarićima je u oktobru 2019. godine prodat kompaniji Capital Holding za 10,3 miliona KM, međutim investitor nije ispoštovao ugovor, nije isplatio novac do 31. 12. 2020. godine, pa je ugovor nakon tog roka automatski prekinut. Depozit, kao uvjet za učešće u prodaji od milion i 36 hiljada KM koje je uplatio investitor, ostao je Zavodu PIO FBiH.