Novosti

U planu gradnja gradske plaže na lijevoj obali Sane u Prijedoru


Grad Prijedor u narednom periodu planira izgradnju gradske plaže na lijevoj obali rijeke Sane, preko puta ušća rijeke Gomjenice.

Ovo uređeno kupalište biće u dijelu Ulice Tode Švrakića.

Tako su odgovorili iz prijedorske Gradske uprave na pitanje odbornika u Skupštini grada Prijedora Gorana Velaule (SNSD) da li je planirano uređenje, odnosno izgradnja gradske plaže i na kojoj lokaciji.

Odjeljenje za saobraćaj, komunalne poslove, zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove uputilo je zahtjev Zavodu za izgradnju grada za izradu idejnog rješenja uređenja obale na ovoj lokaciji. Izrada projekta je u toku“, naveli su iz ovog odjeljenja.

Isto pitanje postavio je i odbornik Dalibor Kos (SNSD) i podsjetio da je za uređenje plaže planiran novac u gradskoj kasi.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj i komunalne poslove Dragoslav Kabić je rekao da su nadležni iz lokalne uprave obišli nekoliko lokacija na obalama rijeke Sane gdje bi se građani mogli kupati.

U toku je izrada idejnog rješenja za jedan potez u naselju Tukovi. Ove godine pokušaćemo obezbijediti oko stotinak metara prostora za kupalište, a narednih godina to ćemo produžavati prema gradskom mostu i na jednoj i drugoj strani rijeke Sane. Podnijeli smo zahtjev i Vodama Srpske da odobre ovo uređenje“, rekao je Kabić.

Na Sani, koja je omiljena destinacija velikog broja Prijedorčana tokom ljetnih vrućina, postoji nekoliko lokacija za kupanje, ali većina njih je zapuštena i neuređena.

Najpoznatije je kupalište Kićin kod splava. Udruženje Čuvari Sane najavilo je za danas akciju uređenja ovog kupališta.