Tema u fokusu

Imaco Systemtechnik nabavlja CNC glodalicu za veće proizvode


Imaco Systemtechnik d.o.o. je moderno fleksibilno preduzeće, koje postoji od 2006. godine i bavi se proizvodnjom pojedinačnih dijelova, sklopova za mašine i montiranjem mašina. Sve što proizvedu izvezu u Evropsku uniju, a najčešće zemlje u koje izvoze su Njemačka, Austrija i Češka.

Iako smo na početku pandemije imali manje posla, te je promet u 2020. bio 20 posto manji od planiranog, godinu smo uspjeli završiti pozitivno. Aktivirali smo se, tražili i našli nove, dodatne kupce sa novim projektima“, kazali su za Poslovne novine iz ove kompanije.

Ova godina je za Imaco Systemtechnik počela veoma dobro. Naime, kako su firme iz zapadne Evrope sve više interesuju za dobavljače iz Bosne i Hercegovine i regiona, tako su i u ovoj firmi do sada imali veliki broj upita za proizvodnju.

Konstantno širimo svoju paletu proizvodnje. Nabavljamo veliku CNC glodalicu, gdje ćemo moći da radimo dodatne veće proizvode u visokoj tačnosti. Domaće tržište nam još uvijek nije u planu za plasman naših proizvoda, a za sada se ne planiramo širiti ni na neke druge zemlje EU, ni van Evrope, osim ukoliko bude zainteresovanih kupca“, poručili su iz Imaco Systemtechnika.

Izuzetna logistička organizacija koju u ovoj firmi imaju, omogućava im, kažu, da svaki, pa i najkraći termin ispoštuju, a podsjećaju da njihova proizvodnja obuhvata sve pojedinačne dijelove u mašinskoj industriji.

Svojim kupcima nudimo kvalitetnu saradnju tokom projektne faze i konstruiranja svih pojedinačnih dijelova i modula za mašinsku industriju. Za naše klijente razvijamo individualna rješenja prema ciljevima. Zahtjevi krajnjih kupaca su uvijek naš fokus i najbitnije nam je pokazati da oni stoje u središtu našeg djelovanja i našeg preduzeća. Možemo da ispratimo projekt prema tačno definisanim zahtjevima kupaca ili da samostalno osmislimo cijeli modul, a naše kupce pratimo i nakon isporuke proizvoda“, poručili su iz Imaco Systemtechnika.

Kvalitet njihovih proizvoda i dugogodišnje zadovoljstvo kupaca opravdali su posjedovanjem certifikata: ISO 9001:2015, a uspješno su izvršili i certifikaciju zavarivanja prema standardu ISO 3834-2.

Piše: Minela Pamuk