Novosti

OneLife Rally po prvi put prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu


U svom petom izdanju OneLife Rally po prvi put prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu. Vozači supersportskih i egzotičnih automobila kreću 26. 06. iz Istanbula, sa zaustavljanjem u Sofiji, Prištini, Beogradu, Sarajevu, Budimpešti i 03. jula stižu na konačno odredište – Prag.

Na putu kroz Bosnu i Hercegovinu kraći predah će napraviti na benzinskoj pumpi Hifa Petrol na Ilidži, te benzinskim pumpama Hifa Petrol u Tuzli, Žepču, Srebreniku i Orašju gdje će se nakon točenja HPLUS Euro 6 BMB 100 RACING goriva družiti sa svim zaljubljenicima luksuznih automobila.

Kompanija Hifa Petrol će u Sarajevu 30. 06. organizovati cjelodnevni event gdje će ljubitelji automobila uživati u paradi egzotičnih i prestižnih automobila marki Ferrari, Lamborghini, Porsche, Bentley, Maserati i mnogih drugih, rijetko viđenih u Bosni i Hercegovini, a vrijednih i po nekoliko stotina hiljada eura. Posjetioci će imati priliku družiti se sa vozačima ovih automobila, te upoznati veliki broj uspješnih i poznatih učesnika.

Za vozače ovih supersportskih automobila vožnja je užitak i životna filozofija. Njihov cilj nije utrka i rally kao vid takmičenja već samo uživanje u vožnji, krajolicima i gastronomskoj ponudi zemalja koje posjećuju. Svake godine, na popis stavljaju različite zemlje i gradove kroz koje prolaze, kako zbog želje vozača tako i zbog brojne publike koja ih prati. Zahvaljujući kompaniji Hifa Petrol uživanje u ovoj atrakciji biće omogućeno i građanima Sarajeva, Tuzle i Gradačca.

100 fantastičnih automobila krstariti će ulicama Sarajeva, a glavni event će biti održan ispred hotela Europe u Sarajevu.

Organizatori OneLife Rally-ja baš kao i njihov generalni sponzor, Hifa Petrol, izuzetnu pažnju posvećuju socijalno ugroženim kategorijama društva, te je praksa da svake godine na eventu organiziraju dobrotvornu akciju i prikupljena sredstva doniraju lokalnom udruženju, pa će tako biti i ovaj put u Sarajevu, gdje će se prikupljena sredstva donirati udruženju Srce za djecu, organizaciji koja pomaže i pruža podršku djeci oboljeloj od raka.

Ovaj vrhunski događaj će definitivno utjecati na stvaranje boljeg imidža gradova kroz koje prolaze i zasigurno pokrenuti nove investicije u našoj zemlji. Ovaj jedinstven događaj ruši stereotipe o BiH, te kreira pozitivne priče i promoviše turizam u našoj zemlji. Hifa Petrol u svojoj ponudi ima vrhunsko HPLUS Euro 6 BMB 100 RACING premium gorivo, visokooktansko gorivo namijenjeno svim vozačima koji žele uživati u maksimalnoj snazi motora svoga automobila.

Korištenjem HPLUS BMB 100 RACING goriva već pri prvom točenju u rezervoar mogu se osjetiti njegovi benefiti. Povećanjem oktanskog broja postignuta je bolja iskoristivost goriva. HPLUS BMB 100 RACING gorivo značajno doprinosi smanjenju potrošnje kao i emisije štetnih gasova. Dugoročno korištenje ovog goriva vremenom smanjuje naslage sa svih komponenti i tako motora vašeg vozila ostaje u vrhunskom stanju i produžuje vijek svog trajanja. Ovo vrhunsko gorivo dostupno je samo na Hifa Petrol benzinskim pumpama.

Uzimajući u obzir kvalitet proizvoda i usluga koje Hifa Petrol nudi svojim kupcima, kao i organizaciju ovog vrhunskog događaja koji je san svih ljubitelja automobila, sasvim opravdava njihov slogan, Najbolji prijatelj na putu.