Općina Centar prodala nedostajuće parcele za gradnju luksuznog naselja

Općina Centar prodala nedostajuće parcele za gradnju luksuznog naselja

Općina Centar Sarajevo donijela je odluku o prodaji nedostajućih parcela investitoru za izgradnju luksunog naselja na lokaciji Crn vrh. Općinsko vijeće odluku je donijelo 8. juna.

Ukupan iznos naknade koji će investitor Crni vrh d.o.o. platiti za tri parcele je 126.000 KM. Kompanija je odranije vlasnik većeg dijela zemljišta na kojem će biti izgrađeno naselje.

Bez ove prodaje, parcela za gradnju ne bi bila kompletna, tako da se na ovaj način uklanjaju prepreke za realizaciju projekta.

Kako smo već objavili, izradnja ovog naselja je počela prije nekoliko dana.

Emir Granov, suvlasnik kompanije koja realizuje projekat, ranije je rekao da je planirana izgradnja rezidencijalno poslovnog kompleksa koja će uključivati dvije suterenske etaže, u kojem će pored garažnih mjesta za stanare biti smještene i poslovne jedinice uključujući market, apoteku, frizersko kozmetičke usluge, vrtić, poliklinika, restoran, fitnes i spa centar.

Tu će biti i drugi sadržaji namijenjeni stanarima ali će pristup dijelu ovih sadržaja imati i šira lokalna zajednica. Iznad suterenskih etaža planirana je izgradnja pet stambenih objekata u kojem će biti stambene jedinice čistih i prostranih vizura, raznih kvadratura.

Planirani koncept rezidencijalno poslovnog kompleksa se ogleda po principu najmodernijih svjetskih projekata koji su u svijetu prepoznati kao sinonim za urbano življenje.

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.