Novosti

MADI grupacija: Planiramo doći na lidersku poziciju


Tešanjska kompanija MADI realizovala je proteklog mjeseca još jednu akviziciju kojom će upotpuniti planove za dostizanje liderske pozicije na tržištu.

U okviru vlastitih razvojnih ciljeva, s ponosom predstavljamo novo postignuće unutar MADI grupacije. Naime, u toku mjeseca juna, akvizirali smo novu poslovnu jedinicu koja će upotpuniti naše planove za liderskom pozicijom u segementu bijelog i crvenog mesa, objavljeno je iz MADI-ja.

Farme za uzgoj tovne junadi Prnjavor su novi projekat kojim ova kompanija želi nastaviti svoje planove pružanja podrške razvoju poljoprivrede u BiH, te na taj način dati priliku poljoprivrednim proizvođačima da bud partneri u važnom projektu kreiranja samoodrživih poljoprivrednih gazdinstava, naveli su iz tešanjske kompanije.

Nova akvizicija je na površini od 23 000 m2, kapaciteta 500 grla, i sa značajnim silosnim kapacitetom od 4 500 t.

U planu je zapošljavanje 5 osoba a početak rada planiran je za jesen.

Radujemo se novim izazovima sa željom da poljoprivreda, kao grana privrede, bude respektabilna i dobra prilika za one koji žele da daju svoj doprinos u obezbjeđivanju hrane, bez ovisnosti od uvoza, poručili su iz kompanije MADI.

Podsjetimo da je tešanjska kompanija Madi, jedan od lidera u regionu kad je riječ o proizvodnji pilećeg mesa, u aprilu ove godine kupila i kompaniju Agromix iz Doboja koja se bavi proizvodnjom stočne hrane.

Ova kompanija trenutno zapošljava 56 osoba, posjeduje vlastite farme uporedo razvijajući kooperantsku mrežu a što u konačnici rezultira sa 850.000 tovnih pilića na godišnjem nivou.