Novosti

BiH i Crna Gora će graditi most na Tari


Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović i ministar kapitalnih investicija Crne Gore Mladen Bojanić potpisali su juče, na marginama četvrtog sastanka Ministarskog savjeta Transportne zajednice, sporazum o izgradnji mosta na rijeci Tari i priključnih graničnih dionica.

Mitrović je rekao da je nakon dugogodišnjih razgovora konačno potpisan sporazum o izgradnji mosta koji će povezivati dvije zemlje, odnosno dva naroda koji se nalazi na SEETO 2b ruti.

Ministarstvo kojim rukovodim u narednom periodu radiće na obezbjeđivanju sredstava za izgradnju ove dionice kako bismo bolje povezali BiH i Crnu Goru. Kada govorimo o privrednom, ekonomskom i turističkom razvoju, kompletan region će imati benefite od izgradnje mosta i navedene dionice puta“, naglasio je Mitrović.

Izgradnjom mosta na rijeci Tari, na spoju magistralnih cesta M3 (Šćepan polje) i M-18 (Hum), kao i priključnih graničnih dionica značajno će se poboljšati prometna povezanost Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Kako je ranije navedeno, procijenjena vrijednost investicije je oko 2,5 miliona eura, pri čemu će svaka strana sudjelovati sa po 50 posto.