Novosti

Hifa Oil pokrenuo novi sektor


Kompanija Hifa Oil, privatni naftni distributer u Bosni i Hercegovini svečano je ozvaničila pokretanje novog sektora Euro Solar. – Proizvodnja električne energije korišćenjem sunčeve energije posljednjih godina je sve veća, što je dovelo do porasta investicija u obnovljive izvore energije.

Naše je mišljenje da ulaganjem u solarne sisteme doprinosimo zajedničkom djelovanju u pravcu novog načina proizvodnje električne energije – rekao je izvršni direktor kompanije Venan Hadžiselimović, a prenosi portal Bonitet.com.

Euro Solar se bavi distribucijom opreme za solarne elektrane koji podrazumijevaju solarne panele, invertere, konstrukcije za postavljanje solarnih elektrana na svim vrstama objekata kao i svim tipovima terena, solarne kolektore/bojlere i svu ostalu opremu neophodnu za izgradnju solarnih elektrana. Hifa Oil je ovlašteni distributer LONGI Panela – najvećeg proizvođača solarnih panela na svijetu, kao i Huawei, SMA i Sungrow invertera. – Euro Solar je nastao kao rezultat strateške odluke da Hifa Oil diversifikuje svoje poslovanje te od klasične naftne kompanije postane energetska kompanija.

Već 19 godina uspješno odgovaramo na sve zahtjeve i izazove naših poslovnih partnera kao i vernih potrošača. Od danas sigurnost i kvalitet bez kompromisa želimo da ponudimo i sektoru solarnih sistema – izjavio je Kenan Ahmetlić, izvršni direktor kompanije Hifa Oil, prenose mediji u BiH.