JU Apoteke Sarajevo planiraju razvoj novih Galas proizvoda u 2021.

JU Apoteke Sarajevo planiraju razvoj novih Galas proizvoda u 2021.

JU „Apoteke Sarajevo“ već su u prvih šest mjeseci 2021. godine otvarile rast prihoda za 2 posto u odnosu na isti period prošle godine i planiraju otvaranje novih radnih mjesta, kao i novih specijalizovanih savjetovališta, te proširenje asortimana vlastitog brand-a Galas.

Javna ustanova “Apoteke Sarajevo” su preko 60 godina u službi zdravlja građana Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona sa mrežom od 47 poslovnih jedinica, od čega je devet dežurnih apoteka, tri apoteke otvorenog koncepta i sa ukupno 412 zaposlenih.

Uprkos brojnim negativnim izazovima uzrokovanim pandemijom COVID 19, JU,,Apoteke Sarajevo’’ su kao i uvijek bile na usluzi građanima 24/7 sa svojim bogatim asortimanom i kvalitetom proizvoda i usluga,

Prema riječima Nedima Hrelje, generalnog direktora JU Apoteke Sarajevo, trudili su se da osiguraju svu potrebnu medicinsku opremu i lijekove, koji su bili neophodni u datoj situaciji.

Usmjerenost ka pacijentu, razvoj novih usluga, širenje portfoli-a, sinhronizacija rada timova, edukacije uposlenog kadra svih profila, pokazali su se kao izvrstan recept za učvršćenje pozicije, rast, ali i blokadu mnogobrojnih barijera sa kojima smo se susretali. Sve to je rezultiralo rastom naših prihoda za 2% u prvih šest mjeseci 2021., na šta smo veoma ponosni”, kaže Hrelja.

Otvaranje novih radnih mjesta u 2021.

Kako dalje navodi direktor Hrelja, njihovi glavni ciljevi u 2021. su prije svega zadovoljan korisnik usluga/pacijent, zadovoljan uposlenik, finansijska stabilnost JU “Apoteke Sarajevo”, te opće dobro društvene zajednice.

Planiramo otvaranje novih radnih mjesta, prvenstveno kadra iz farmaceutske struke, edukaciju kadrova, razvoj portfolia roba i usluga apoteka, otvaranje novih specijaliziranih savjetovališta, promociju prevencije zdravlja, registracije proizvodnog portfolio-a, proširenje asortimana proizvoda”, naglasio je Hrelja.

U želji da povećaju kvalitet usluga, u JU Apoteke Sarajevo konstantno rade na inoviranju palete proizvoda i usluga u njihovim apotekama. Jedan od segmenata je uvođenje novih i modernih rješenja za prevenciju oboljenja i liječenje.

Uzimajući u obzir specifičnosti tržišta, konkurencije, vlastitih snaga i slabosti, JU „Apoteke Sarajevo“ svoju šansu vidi u jačanju i stavljanju fokusa na naš korporativni brand „Galas”. Stoga imamo u planu razvoj novih Galas proizvoda iz oblasti suplementacije u 2021.”, istakao je Hrelja.

Nastavak projekta informatizacije

Akcioni plan JU Apoteke Sarajevo na uvođenju informacionih sistema, implementiran je u 2020., što je omogućilo brži pristup svim analitičkim podacima i značajno unaprijedilo izvještajni segment na nivou ustanove – „real time podaci“.

Svakako ćemo i u ovoj godini nastaviti sa projektom informatizacije, koja u kombinaciji sa vrhunskim educiranim kadrom, u konačnici donosi savršen rezultat za korisnike naših usluga i poslovni uspjeh”, dodaje Hrelja.

Osim uspješne implementacije projekta informatizacije, JU Apoteke Sarajevu su u 2020. godini realizovale još niz značajnih projekata.

Pokrenuli smo web shop, kako bismo kroz ponudu raznih dodataka prehrani, kozmetičkih preparata i svih proizvoda koje smo mogli ponuditi, osigurali sigurniju kupovinu u uslovima pandemije. Radi lakšeg i bržeg informisanja naših klijenata pokrenuli smo i mobilnu aplikaciju namjenjenu korisnicima smart telefona. Također, omogućeno je i direktno pozivanje našeg Call- informativnog centra, a omogućen je i live chat putem platforme ,,Tidio””, objašnjava Hrelja.

U fokusu briga o klijentima

JU ”Apoteke Sarajevo” već decenijama njeguju pouzdanost bogatog asortimana i kvaliteta proizvoda i usluga, oslanjajući se na stručno znanje i iskustvo farmaceuta kao nositelja razvoja poslovanja.

Ljubaznost i prijateljsko ophođenje su osobine koje krase naše zaposlene, a dvosmjerna komunikacija je osnov farmaceutske usluge. Briga o našim klijentima nam je uvijek u fokusu, a kreativnim pristupom se trudimo da svakom od njih pružimo osećaj jedinstvenosti i posebnosti, kako bi stekli njihovo povjerenje”, tvrdi Hrelja.

Kroz svoj glavni slogan “Razmišljamo zajedno globalno – djelujemo lokalno!”, JU “Apoteke Sarajevo” potvrđuju da se zalažu za jasne i dugoročne ciljeve, brze odluke usmjerene na rezultate i za strukturiranu suradnju.

Kontinuiranom razmjenom znanja i iskustava sa našim klijentima i poslovnim partnerima, osluškujemo potrebe tržišta, što nam omogućava da fleksibilno reagiramo na promjene. Svojim klijentima – kupcima u svakom trenutku nudimo odgovarajuću podršku. Partneri se mogu pouzdati u naše usluge koje udovoljavaju najvišim standardima kvalitete”, kaže Hrelja.

Veća orijetiranost osnivača

Kako dalje navodi direktor Hrelja, u 2021. godini također planiraju nastavak već započetih projekata poput: optimalizacija zaliha, praćenje koeficijenta obrta roba i brz obrt tekućih sredstava, kontroling, te unapređenje i uvođenje novih kanala prodaje po svim poslovnim segmentima.

Naš plan je da nastavimo razvijati JU ,, Apoteke Sarajevo” kao modernu i stuktuiranu kompaniju, koja će ujedno zadržati društvenu odgovornost, koju imamo kao javna ustanova iz zdravstvenog segmenta. Također, u ovoj godini očekujemo, veću orijentiranost osnivača/vlasnika JU “Apoteke Sarajevo”, što je veoma bitan faktor finansijske uspješnosti naše ustanove”, rekao je Hrelja.

Piše: Irena Vasić Dobrić

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.